Yangınzedelere ‘Saanen’ cinsi keçi bağışladılar

Adem KANKAYNAR -

Yangınzedelere ‘Saanen’ cinsi keçi bağışladılar

Geçtiğimiz yıl büyük bir yangın felaketiyle karşılaşan, neredeyse tümüyle yanan, binlerce hektarlık zeytinliğin yanarak kül olduğu, yaşanan felakette büyük bir mağduriyet yaşayan Zeytinköy sakinlerine, Milas Yörük Obaları Derneği üyeleri, Saanen cinsi keçi bağışında bulundular.

Dernek Başkanı Erkan Turgut ve yönetim kurulu üyeleri tarafından, bizzat köy sakinlerine ulaşarak teslim edilen keçiler, köylüler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Milas Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yılmaz ve Kahraman Akar’ın öncülük ettiği, Milas Kaymakamı Eren Arslan ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın da desteklediği bağış kampanyası sonrası konuya ilişkin bir açıklama yapan Milas Yörük Obaları Derneği Başkanı Erkan Turgut;

“Bağışta bulunduğumuz bu keçilerin özelliği; süt veriminin yüksek olması, ikiz, hatta iyi bakılırsa üçüz doğurması, bakımının kolay olması, ekonomik döngüsünün kısa zamanda ve yüksek olmasıdır.

Amaç sadece yardımda bulunmak değil. Köylerimizde üretimin devam etmesi ve böylelikle ekonomik döngünün sürmesidir. Bu tür bağışların örnek teşkil etmesi, farklı alanlarda üretim projelerinin geliştirilmesidir.

Memleketimiz için üretim konusu son derece önemlidir. Kendi ayaklarımızın üzerinde durmak, ülkemiz ve milletimiz için çok önemlidir. Öte yandan köylerimiz, kültürümüzün yaşatıldığı yerlerdir. Biz yörükler için kültürün yaşatılması ve sonraki kuşaklara aktarılması, olmazsa olmazımızdır.

Zeytinköy sakinlerimize tekrar geçmiş olsun diyoruz. İmkânlarımız ölçüsünde bundan sonra da katkıda bulunmaya devam edeceğiz.

Bizim gibi kültür derneklerinin asli görevlerinden biri, bu tür sosyal projelerle halkın içinde ve yanında olmaktır. Bundan sonraki dönemlerde, Boğa güreşi - Deve güreşi, köy festivalleri vb. etkinler yaparak, elde edilen gelirlerle farklı sosyal projeler üreteceğiz.

Etkinliklerimizde bizlere katkıda bulunan, çalışmalara bizzat katılarak emek harcayan başta yönetim kurulu üyelerimiz olmak üzere, dernek üyelerimize ve halkımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık