Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

“YARATILMAK İSTENEN KARANLIĞA TESLİM OLMAYACAK, GELECEĞİMİZ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Eğitim Sen Muğla Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Şube Başkanı Birdal Savran, "Ayasofya ile beraber hilafet ve Latin alfabesi tartışmalarını ve İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına dair kamuoyunu ikna etme çabalarını, Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyet’in kazanımlarına dönük saldırılar izlemektedir" dedi.

“YARATILMAK İSTENEN KARANLIĞA TESLİM OLMAYACAK,  GELECEĞİMİZ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran basın açıklamasında, "Yaşadığı güç kaybını durdurmaya çabalayan siyasi iktidar çareyi muhafazakâr ve milli görüş geçmişli tabanının hassasiyetlerini harekete geçirmekte buldu. Ayasofya’nın cami olarak kullanıma açılması başta olmak üzere siyasal İslam’ı güçlendirme hedefi ile çeşitli adımlar atılmaktadır. Ayasofya ile beraber hilafet v e Latin alfabesi tartışmalarını ve İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına dair kamuoyunu ikna etme çabalarını, Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyet’in kazanımlarına dönük saldırılar izlemektedir.

Siyasi iktidarın kendisini değişmez ve seçeneksiz kılacak yeni bir rejimi inşa etmek için kullandığı en önemli araçlardan biri eğitimdir. Bu nedenle de eğitim ve yükseköğretim alanına yönelik sürekli bir değişim, dağılma ve yeniden oluşturma süreci izlenmektedir." dedi.

EĞİTİM ALANINDA YAŞANANLARI SIRALADI

Savran şu ifadeleri kullandı: "Bu bağlamda eğitim alanında yaşananlar şu şekildedir: İmam hatip okulları temel okullar haline getirilmeye çalışılmaktadır. Okullaşma politikaları ve yerleştirme sistemi bu hedefe göre yeniden yapılandırılmaktadır. Öğretim programlarının içerikleri bilimsellikten uzaklaştırılmakta, dini bir bakış açısıyla sürekli yeniden yapılandırılmaktadır. Dini vakıf ve derneklerle yapılan iş birlikleri, imzalanan protokoller aracılığıyla eğitim hizmeti bu yapılara devredilmekte; devlet bu alanda bulunan görevlerini dini oluşumlara bırakmaktadır. Eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde liyakat değil siyasi iktidara sadakat ve sendikal, siyasal yakınlık etkili olmaktadır. Tüm okullarda mescit açılması başta olmak üzere örtük müfredat uygulamaları ile “din” referanslı bir yaşam normalleştirilmeye çalışılmaktadır. Zorunlu din dersleri ve seçmeli derslerle ilgili düzenlemelerle öğrencilerin sürekli dini içerikli dersler alması sağlanmaya çalışılmaktadır. Ders kitapları ve araçlarının içerikleri dini referanslarla oluşturulmaktadır. Öğretmen alımında uygulanan mülakat sistemi ile siyasal iktidarın makbul görmediği öğretmenler elenmektedir. Öğrenci yurtları ve pansiyonları tarikatlarca kuşatılmakta ve kontrol altına alınmaya çalışılmaktadır. Okul bahçelerini n namazlar için kullanılmaya başlanması, öğretmenlerin namazlarda görevlendirilmesiyle yeni rejim görünür hale getirilmeye çalışılmaktadır. Eğitim yöneticileri başta olmak üzere kamu yöneticileri öğrencilerin imam hatip okullarına gitmesi için yoğun çaba göstermektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı adeta gölge eğitim bakanlığı gibi çalışmaktadır."

'MÜCADELE ETMEKTEN VAZGEÇMEDİK, VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Birdal Savran, "Yaşam şeklimiz, bilim, sanat, felsefe, laiklik, hayallerimiz, eşit ve özgür bir gelecek düşümüz dâhil hayatın her alanı tahrip edilmektedir. “Muktedir”,  oluşturmaya çalıştığı korku iklimi ile bizlerin de derin bir sessizliğe ve suskunluğa girmesini beklemektedir. “Egemen” bizi susan, soru sormayan, eleştirmeyen, hakları ve özgürlükleri için mücadele etmeyen, itaat eden milyonlar olarak görmek istemektedir.

Yaratılmaya çalışılan bu karanlık kimsenin umutsuzluğa kapılmasına neden olmamalıdır. Bu toprakların eğitim ve bilim emekçileri olarak her koşulda haklarımız, özgürlüklerimiz, öğrencilerimizin eğitim hakkı ve geleceğimiz için mücadele etmekten vazgeçmedik,  vazgeçmeyeceğiz. Eğitim Sen yaratılmak istenen karanlığa karşı halkımızı yan yana durmaya, birlikte mücadele etmeye çağırıyor." dedi.

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis