‘Yaren Gecesi’ne davet …

ÖNDER Haber / Şahin ŞAHİN -

‘Yaren Gecesi’ne davet …

Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hayrettin Gönül, 10 Ağustos 2017 Perşembe günü saat 12.30’da Radyo Gözlem Ana Haber bültenine konuk oldu ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Yaklaşık bir yıl önce göreve atanan Gönül radyo programında ilk olarak sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Ocak Kart ve Turan Kart projeleri hakkında bilgi verdi.

Vakıf olarak uyuşturucu ile mücadele konusunda bir rapor çalışması yatıklarını söyleyen Başkan Gönül; “Türk gençliğinin şu anda en büyük düşmanlarından biri madde bağımlılığıdır. Son zamanlarda Milas ve Muğla’da emniyet güçlerimizin de bu konuda çalışmaları var. Arge birimimizin 2016 yılı sonuna doğru hazırladığı alkol ve madde bağımlılığıyla ilgili raporumuz hem Türkiye genelini hem de Milas’ı kapsıyor. Raporumuza göre madde bağımlılığı birçok ülkeyle kıyaslandığında aslında çok fazla yok. Ancak gençlik nüfusu olarak bakıldığında Türkiye Cumhuriyeti’nin gençlik nüfusu hem doğu hem de batı ülkelerine oranla daha fazla ve bu yüzden gençlerimizin üzerine bir oyun oynanıyor. Emniyet güçlerimizin ortaya çıkardığı bir tablo var. Uyuşturucu olayını yapan hainler, ticari kazanç sağlamak için artık bonzainin içine çamaşır suyu, fare zehri, sinek ilacı ve bir ot çeşidi karıştırarak 2 liraya, 3 liraya pazarlamaya çalışıyorlar ve gençlerimizi ölüme götürüyorlar. Ailelerimizi bu konuda bir kez daha uyarmak istiyorum. Çocuklarımızı sevgi ve şefkatle büyüterek ilgilenelim. Tutarlı, adaletli ve disiplinli bir şeklide evlatlarımızı yetiştirelim. Çocukların düşüncelerini ve hislerini ifade etmelerine fırsat ve ortam sağlayalım. Gençlerin hatalarına karşı toleranslı olmak, çocukların ve gençlerin arkadaş çevrelerini yakından izlemek; spor, edebiyat ve gönüllü kuruluşlarda çalışmak gibi hobiler edinmeleri için destek olalım” dedi.

 

22 Ağustos 2017 Salı günü

saat 15’te açılacak

Vakıf binası hakkında da bilgi veren Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hayrettin Gönül; “Hizmet binamızı Temmuz’un 27’sinde atamamız yapıldıktan sonra düzenlemeye aldık. Özler İş Merkezi’nde yer alan hizmet binamızda 9 odamız var. İki kattan oluşan hizmet binamızın birinci katında bir kültür evimiz var. Buraya ahde vefamızın örneği olarak rahmetli güreşçimiz Ahmet Kozak’ın ismini verdik. Yine aynı katta bir bayanlar birimimiz var. Bayanlar birimini şu an tam aktif kullanmıyoruz. Çünkü orada geçici olarak bir el sanatları atölyesi kurduk. El sanatları çalışmalarımızı orada gerçekleştiriyoruz. Nasip olursa önümüzdeki günlerde de Fethi Sekin Sanat Atölyemizi hayata geçireceğiz. Bunun çalışmalarına başladık. Bir üst katta ise yönetim odamız, mutfağımız, başkan odası ve öğrenci kardeşlerimizin ders aldığı, toplantıların, sohbetlerin gerçekleştirildiği odamız var. Oraya da Şehit Polisimiz Yaşar Özlem ismini verdik. Yine aynı katta nasip olursa 22 Ağustos 2017 Salı günü saat 15’te açılışını gerçekleştireceğimiz Ali Metin Tokdemir öğrenci misafirhanesi yer alıyor. 22 Ağustos 2017 Salı günü saat 15’te gerçekleştireceğimiz Ali Metin Tokdemir öğrenci misafirhanesi açılışımıza tüm vatandaşlarımızı bekliyorum. Misafirhanemiz 10 misafir kapasiteli olarak düzenlendi. Burada başta Şehit yakınları, Gazi yakınları olmak üzere ve ihtiyaç sahibi öğrenci kardeşlerimizi ağırlamaya çalışacağız. Tabii ki sadece öğrenciler üzerinden değil, gidecek yeri olmayan hastalarımız, hasta yakınlarımızı da ağırlamaya çalışacağız. Dışarıdan gelen misafirlerimize de kapımızı her zaman açacağız. Bu konudaki desteklerinden dolayı Sayın Özer Özler’e de bize yer tahsisi yaptığı için çok teşekkür ediyorum. Bizlere yardımcı olan herkesten Allah razı olsun” dedi.

 

‘Yaren Gecesi’, 18 Ağustos

2017 Cuma günü yapılacak

Gönül, açıklamalarının son bölümünde, 18 Ağustos 2017 Cuma günü Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılacak olan ‘Yaren Gecesi’ hakkında da şu bilgileri verdi:

“Etkinliğimizin en önemli noktası vermiş olduğumuz isimdir. Asıl verilmek istenen mesaj yarenlik kültürüdür. Türk milletinin özü kültürlerle beraber kaynaşarak, yaşayarak büyümüş ve gelişmiştir. Bu birliktelik sayesinde de biz her zaman dirliğimizi korumuşuzdur. Yarenlik kültürü de aynı şekilde. Tarihsel bağlamda baktığımızda Anadolu’da Yaren Meclisleri var. Yarenlik demek yardım demek, destek demek, kültürü yaşatmak demek. Normalde yaren meclisleri 24 kişiden oluşur. Bu da 24 Oğuz Boyundan esinlenerek temsili bir rakamdır. Bu da bizim özümüzü gösteriyor. Yaren kültürünün tekrar gelişebilmesi adına önümüzdeki dönemlerde de çalışmalarımız olacak. Bu etkinlik bizim için bir başlangıç olacak. Etkinliğimizde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullarımızın halk oyunları ekiplerinin gösterileri yer alacak. Ardından da 50. sanat yılını kutlayan Ozan Nihat konseri yer alacak ve hep beraber O’nun 50. sanat yılını kutlayacağız. Konserle birlikte bizlere yaren kültürünü anlatacak. Bütün vatandaşlarımızı 18 Ağustos 2017 Cuma günü Amfi Tiyatro’da saat 20’de düzenleyecek olduğumuz Yaren Gecemize bekliyorum.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık