“Yasaklara ve Karanlığa Hayır!”

A.Kemal KAŞKAR -

“Yasaklara ve Karanlığa Hayır!”

Eğitim Sen Milas Temsilciliği tarafından, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla, 8 Mart 2017 Çarşamba günü saat 17.30’da Milas Öğretmenevi’nde Kadın Buluşması etkinliği düzenlendi.

Kadının çalışma hayatında karşılaştığı güçlükler, kadın dayanışması adına neler yapılabileceği ve ülkemizin gündemindeki sorunların kadın açısından değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda okunan ‘Eğitim Sen Milas Temsilciliği Kadın Komisyonu’ imzalı ve “Yasaklara ve Karanlığa Hayır!” başlıklı bildiride şu görüşler dile getirildi:

 

Yasaklara ve Karanlığa

Hayır! 8 Mart’ın

Aydınlığında Alanlarda

Buluşuyoruz!

Kadınların kurtuluş mücadelesinin simgesi olan 8 Mart, tarihsel bir olayın yıldönümünden öte, mücadele tarihinin çeşitli uğraklarının toplamının bir kazanımıdır. Tarihsel bir direnişin ve isyanın kazanımı olarak evrenselleşen 8 Mart, erkek egemen zihniyetin bize yasakladığı alanları kazanmayı, ördüğü duvarları yıkmayı, dayatmalarını reddetmeyi öğretmiştir.

Bu nedenle yüzlerce yıla damgasını vuran kadın öncülerimizden, örgütlülüğümüzden aldığımız güç ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Bugün isyan çığlığını daha fazla yaymaya, direnişi yükseltmeye ve daha fazla dayanışarak mücadeleyi büyütmeye her zamankinden daha çok kararlıyız.

8 Mart tarihselliğinin ülkemizde ve dünyada daha fazla anlam kazandığı bir dönemdeyiz. Erkek egemen kapitalist sistemin biz kadınların varlığına, emeğine ve kazanımlarına dönük saldırılarını fütursuzca arttırdığı böylesi önemli bir süreçte, KESK’li kadınlar olarak süreklileştirilmiş bir OHAL’e, khk’ler ile işten atmalara, en temel hak ve özgürlüklerin kullanımının keyfiyetle yasaklanmasına, tekçi yaşam biçimi dayatmalarına itiraz ediyoruz. Bizi geleceksiz, kimliksiz, iradesiz ve güvencesiz bırakmak isteyenlere “hayır” diyoruz, ”hayır”ı örgütlüyoruz.

Emeğimiz, bedenimiz ve kimliğimiz bizimdir diyerek yıllardır yürüttüğümüz mücadelemize sahip çıkıyoruz.

8 Mart’ta tekçiliğe, cinsiyetçiliğe, ayrımcılığa ve faşizme karşı itirazlarımızı büyütüyoruz, diktatörlük rejimine hayır diyoruz.

8 Mart Kadınların Uluslararası Birlik Mücadele Ve Dayanışma Günü’nde Ankara’da yapılacak etkinliğe katılmak üzere Türk Metal Sendikası kadın üyelerini taşıyan otobüsün kaza yapması sonucu 7 kadın işçinin yaşamını yitirmesi ve 34 kişinin yaralanması bizleri derinden üzmüştür.

Her yıl mevsimlik işçiler başta olmak üzere işçilerin işlerine ya da bir etkinliğe giderken yaşanan kazalar sonucu yaşamını yitirmesi kaza değil göz göre göre gelen iş cinayetleri ile karşı karşıya olduğumuzu bir kez daha göstermiştir.

Yetkililerin tedbir alması için daha kaç can yitirmemiz gerekiyor!

Türk Metal Sendikası üyesi kadınlardan yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bize sokakları yasaklamak isteyenlere “inadına soka ktayız” diyerek, işimizi elimizden alanlara “gitmiyoruz, geri döneceğiz” diyoruz.

Tüm kadınların isyanının büyüdüğü her yerde, çığlığının yükseldiği her yerde, dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz.

Yaşasın örgütlü  kadın mücadelemiz!

Yaşasın  8 MART!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık