Yaşasın 1 Mayıs!

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

Yaşasın 1 Mayıs!

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda bugün Muğla merkez ilçesi Menteşe’de de yürüyüş ve miting yapılacak.

Miting Tertip Komitesi’nden yapılan açıklamada, 1 Mayıs Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü’nde yurttaşlarımız 1 Mayıs alanlarına, Demokrasi, Özgürlük, Eşitlik ve Barış mücadelesine omuz vermeye çağırıldı.

1 Mayıs, İşçi Sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla, geçen hafta Tes - İş Sendikası Yatağan Şubesi’nden yapılan, Şube Başkanı ve Türk-İş Muğla İl Temsilcisi Fatih Erçelik imzalı açıklamada, Tes - İş ve T. Maden - İş sendikaları Yatağan Şubelerinin 1 Mayıs İşçi Bayramını kitlesel ve bölgesel önemi bakımından İzmir Gündoğdu Meydanında, Türk - İş’e bağlı Muğla Belediye - İş, Tez Koop – İş ve Harb - İş sendikalarının ise Muğla’da kutlayacakları belirtilmiş ve “1 Mayıs, İşçi Sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kutlu olsun” denilmişti.

 

Başkan Gürün 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi bayramını kutladı.

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nın, dünyanın birçok ülkesinde haklarını arayan, emeğinin karşılığını isteyen ve insanca yaşama hakkı için mücadele edenleri birleştiren bir tarih olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Gürün, 1 Mayıs’ta meydanlara inen ve haklarını arayanların sesine kulak verilmesi gerektiğini belirterek, “Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak için farklı sektörlerde işçilerimiz, memurlarımız, emekçilerimiz var güçleri ile çalışmaktadır. Hangi sektörde çalışıyor olursa olsun vatandaşlarımızın daha iyi koşullarda çalışması, sendikal haklarının sağlanması, çalışma barışının sağlanması, iş hayatında ayrımcılığa son verilmesi, herkesin emeğinin karşılığını alması devleti yönetenlerin birincil hedefi olmalı ve bu hedefler için somut adımlar atılmalıdır. Sosyal devlet anlayışının hiçe sayıldığı, emeğinin karşılığını alamadığı için mücadele edenlerin engellendiği, işçi ölümlerinin kadercilik zihniyetiyle unutturulmaya çalışıldığı günümüzde 1 Mayıs İşçi Bayramı daha anlamlı hale gelmiştir. Daha güçlü ve üreten bir Türkiye için, işçisiyle, memuruyla tüm emekçilerin bir arada olması ve omuz omuza mücadele etmesi gerekiyor. Herkesin eşit temel hak ve özgürlüklere sahip olacağı, emeğin ve alınterinin karşılığını alacağı, sömürü düzenin olmadığı bir dünya düşüncesiyle 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık