Yatağan Sanayi Sitesinde Yangın: 13 yaralı

ÖNDER Haber -

Yatağan Sanayi Sitesinde Yangın: 13 yaralı

Yatağan Sanayi Sitesi’ndeki bir işyerinde başlayan yangında 4 işyeri zarar görürken, 2’si ağır 13 kişi de yaralandı.

Muğla-Aydın karayolu üzerinde bulunan sanayi sitesindeki bir işyerinde, önceki gün akşamüzeri saatlerinde yangın çıktı. İşyerinden çıkan alevleri görenler, durumu itfaiye ve jandarma ekiplerine bildirdiler. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Yangın sırasında işyerinde bulunan Zülküf Akarsu (42) ve Serkan Arslan (31) ağır yaralandı. Bu sırada diğer işyerlerine de sıçrayan yangına 20 itfaiye aracı, 1 arazöz, 1 su tankeri, 8 ambulans, 1 UMKE ekibi, 1 AFAD aracı ve 30 itfaiye eri ile müdahale edildi.

Yangında yaralanan ve dumandan etkilenen Zülküf Akarsu, Serkan Arslan, Sultan Gamze Özenç, Derya Çolak, Ali Sertaş, Murat Ölmez, Yusuf Atdağ, Mehmet Nuri Ermiş, Mutlu Süllü, Cafer Kaloğlu ve ismi belirlenemeyen 3 kişi daha, sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından ambulansla Yatağan Devlet Hastanesi ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ‘ne nakledildi.

Hastanelerde tedavi altına alınan yaralılardan, vücutlarında ağır yanıklar olan Akarsu ve Arslan’ın hayati tehlikesinin bulunduğu, diğer yaralıların sağlık durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi.

Dört işyerinin zarar gördüğü yangın, ekiplerin yoğun çalışmasıyla söndürülürken, yangının çıkış sebebinin belirlenmesi amacıyla soruşturma başlatıldı.

 

Valilik’ten bilgilendirme

Konuyla ilgili, İl Jandarma Komutanlığı kaynaklı olarak Muğla Valiliği’nden yapılan açıklamada;

“Yatağan Madenler Mahallesi Sanayi Sitesinde; 14.12.2016 günü saat 17.15 sıralarında Sanayi sitesi içerisinde faaliyet gösteren Serttaşlar Ticaret isimli işyerinde raf yapan ustabaşı E. İ. isimli şahsın kaynak makinesi ile çalıştığı esnada çıkan kıvılcımların, işyerinde bulunan madeni yağ ve yanıcı maddelere sıçraması sonucu yangın meydana gelmiştir.

Yangın, komşu işyerleri olan Mutlu Akü ve Topçuoğlu Lastik isimli işyerlerine sıçrayarak büyümüş, yangın sonucu üç işyeri ile işyerlerindeki malzemeler ve 1 adet araç tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmiştir. Yangın esnasında işyeri içerisinde bulunan 12 kişi dumandan etkilenerek zehirlenmiştir.

Olayın haber alınmasını müteakip, Jandarma birimleri tarafından 4 asayiş timi, 4 trafik timi, 4 J. Komd. Timi, 1 Olay yeri inceleme timi, Muğla Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye, Yatağan Termik Santrali itfaiyesi  ve AFAD’ın müdahalesi ile yangın söndürülmüştür.

Muğla İl J.K.lığı; Muğla  halkının huzur ve güvenine yönelik, etkili ve kaliteli kolluk hizmeti üretmeye devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık