Yatağan Termik Santrali’ndeki kaza Meclis gündeminde …

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

Yatağan Termik Santrali’ndeki kaza Meclis gündeminde …

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, geçen hafta Yatağan Termik Santrali’nde yaşanan ve 2 işçinin ölümüne neden olan kazayı Meclis gündemine taşıdı.

Santralin, kömür sevk edilen bant sisteminin çökmesi sonucu meydana gelen kazayla ilgili olarak soru önergesi veren Alban, iş güvenliği önlemlerinin yetersizliği ve denetimsizlik sonucu yaşanan iş cinayetlerinin devam ettiğini vurguladı.

 

Önergesinde, Yatağan Termik Santrali’ndeki kazanın, özelleştirmenin ve taşeronlaştırmanın bir sonucu olduğunu belirten Alban, özel sektörün denetimsizliğinin işçi sağlığı açısından ağır sonuçlar doğurmaya devam ettiğine dikkat çekti.

 

Soma, Ermenek ve diğer maden kazalarından ders alınmadığı ve denetimlerin yapılmaması halinde bunların son olmayacağının Yatağan Termik Santrali’ndeki kazada görüldüğünü kaydeden Alban, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e, yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

1-Kazanın meydana geldiği Yatağan Termik Santrali, en son hangi tarihte denetlenmiştir?

2-Denetlemelerde herhangi bir eksiklik bulunmuş mudur? Bulunmuş ise bunlar nelerdir?

3-Denetimler sonrasında Termik Santrali işleten şirket, herhangi bir ceza almış mıdır?

4-Santralin özelleştirme sonrası, yenileme yatırımlarının yapılmasının ihmal edilmiş olmasıyla ilgili iddialar vardır. Bu konuyla ilgili Bakanlığınız tarafından bir tespit yapılmış mıdır?

5-Kazanın olmasıyla ilgili öne sürülen iddialardan bir diğeri, vagonların sistemin taşıma kapasitesinden daha fazla kömürle yüklenmiş olması ihtimali araştırılmış mıdır? Konuyla ilgili bulgular nelerdir?

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık