‘Yaygın Eğitim’ daha da yaygınlaşacak!

‘Yaygın Eğitim’ daha da yaygınlaşacak!
  • 07 January 2015, Wednesday 7:45

Oktay ÇAYIRLI -

Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tunahan Bayram, kurum olarak yaptıkları çalışmaları değerlendirerek, "Önümüzdeki süreçte artık yeni bir çalışma sistemini hayata geçireceğiz. Artık kurslara veya eğitim programlarına katılmak isteyenler Milas merkezde bulunan kurum binamıza gelmek zorunda kalmayacak. Bundan sonra bizler alanlarda tarama yaparak, kurs veya eğitim almak isteyenlerin ayaklarına gideceğiz" dedi…

Geçtiğimiz yıllarda Milas Halk Eğitimi Merkezi’nde Müdür Yardımcılığı görevi yapan, son yapılan atamalarla birlikte bu kez Milas Halk Eğitimi Merkezi’ne Müdür olarak atanan Tunahan Bayram, dün kurum binasında ilçemizde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Başvuruları ciddiyetle

değerlendirmekteyiz

Basın mensuplarına çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Bayram, "Bütün resmi kurum ve kuruluşların, belediyemizin, sivil toplum kuruluşlarının ve muhtarlıkların he türlü kurs talepleri tarafımızdan karşılanmakta. Bireysel başvuruları ciddiyetle değerlendirmekteyiz. İlçemizdeki kurs çeşitliliğinin artmasıyla birlikte, birçok konuda bilgi ve beceri kazanmış ek meslek yeterliliğine sahip bireylerin de artacağına inanıyoruz. Yaygın eğitim imkânları, ülkemizde istenilen düzeyde kullanılamamakta. Yöntem, çeşitlilik ve duyuru konusunda daha farklı yapılanmalara ihtiyaç duyulduğunun farkındayız" dedi.

Okuma yazma bilmeyen

oranında mutlaka düşüş

sağlayacağız

Kurum olarak seminerler düzenleyerek Milaslılara daha fazla ulaşmak istediklerini dile getiren Bayram, "Resmi kuruluşların internet sitelerine link açtırarak, basını sürekli bilgilendirerek, afiş bastırarak belediyemizden anonslar yaptırarak bilgi edinme yollarını çoğaltacağız. Okuma yazma bilmeyenler için alan taramaları başlattık. Şu an TÜİK verilerinde % 2.8 olan okuma yazma bilmeyen oranında mutlaka düşüş sağlayacağız, hatta hedefimiz bu oranı yok etmek. Yabancı dil ingilizce eğitimi konusunda yaptığımız girişimlerle Cambridge English yayınlarını kullanım konusunda ön görüşmelerimizi yaptık. Starters sınavlarına hazırlık ingilizce kursu için ilkokullara yönelik hafta sonu kursları başlatacağız. Afişlerimizi okullara göndereceğiz. Yetişkinlere yönelik ingilizce kurslarımız da yeniden bir yapılanma başlattık. A 1 ve A 2 düzeyinde ingilizce kurs kayıtlarımız devam etmekte" dedi.

F klavye on parmak

eğitiminden, pasta

yapımına kadar…

Kurum bünyesinde açılan ve devam etmekte olan kurslar hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Bayram şunları söyledi:

"Kalorifer ateşçisi kursunu talepler doğrultusunda açmaya devam edeceğiz. İşaret dili eğitimi, Osmanlıca, Arpça, zabıt katipliği sınavlarına hazırlananlar için F klavye on parmak eğitimi, bilgisayar destekli muhasebe, bilgisayar kullanımı kurslarına, Milas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde yaş pasta yapımı kursu kayıtlarımız devam etmekte.

İŞKUR işbirliğinde istihdama yönelik zeytin yetiştiriciliği, ev tipi sofralık zeytin işleme, evde çocuk bakım elemanı kursu kayıtlarımız Ocak ayı itibariyle başladı. Hijyen eğitimi alanında esnaf odaları ve müdürlüğümüz kayıt alarak eğitimlere devam etmekte. Yine İŞKUR işbirliğinde tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde su ürünlerinin üretimi ve işlenmesi kurs işletmelerimizin talepleri doğrultusunda başlayacak.

Milas Kapalı Cezaevi’nde Gıda Tarım ve Hayvancılık Milas İlçe Müdürlüğü işbirliğinde arı yetiştiriciliği, süt sığırı yetiştiriciliği, zeytin ağacı budama kursları açılacak. SHÇEK Önol Karadeveci Rehabilitasyon Merkezindeki bireylere yönelik el sanatları ve sportif faaliyetler alanında 5 ayrı kursumuz sürmekte.

Açık lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik destek kurslarımız talepler doğrultusunda başlatılacak. Bağımlılık ve şiddet konusunda proje hazırlıyoruz. Şubat ayı içinde seminerlere başlayacağız. ‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ kapsamında geleneksel çocuk oyunları turnuvalarını Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bu ay içerisinde yapmayı planlıyoruz."

Bizlere gelemeyenlerin

ayaklarına bizler

gideceğiz

Her yıl yaygın eğitim imkanlarından nüfusumuzun % 20’sinin yararlanması gerektiğine inandıklarını, bu doğrultuda kırsal kesimdeki mahallelerde yaşadıkları için ilçemiz merkezinde düzenlenen kurs ve eğitim çalışmalarına katılamayan insanlara ulaşmaya çalışacaklarını dile getiren Bayram, "Eğitim ve kurslar için bizlere gelemeyenlerin ayaklarına bizler gideceğiz. Alanda tarama yapıp nerelerde ne gibi kurs ve eğitim çalışmasına ihtiyaç duyuluyor bunların tespitini yapacağız. İlçemizde yaşayan insanlarımızın ikinci veya üçüncü bir meslek sahibi olmasını sağlayacağız. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün desteğiyle, azim ve kararlılığımızı yitirmeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Kurslara destek verdik,

vereceğiz

Bilgilendirme toplantısının bir bölümüne katılan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç ise, Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün kırsal bölgelerde açtığı veya açmak istediği kurslara destek verdiklerini, vereceklerini belirterek, kursların ve eğitim çalışmalarının okul binalarında da yapılabileceğini söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık