‘Yeni Ders Yılı’ başlıyor …

Adem KANKAYNAR -

‘Yeni Ders Yılı’ başlıyor …

2017 - 2018 eğitim öğretim yılının ilk zili, 11 Eylül 2017 Pazartesi günü çalacak. İlçemiz genelindeki tüm devlet ve özel okullarda 1.743 öğretmen ve 21 bin 730 öğrenciyi yeni ders yılı heyecanı sardı.

Yeni eğitim öğretim yılı başlarken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tüm hazırlıkları tamamladı. Yeni yılda ders müfredatı büyük ölçüde değişirken, ‘akıllı tahta’ uygulaması ilçe genelindeki tüm okullarda yaygın hale getirilecek.

Yeni ders yılında 2 bin öğrenci özel ve devlet okullarında ‘Okul Öncesi Eğitim’e başlarken; 6 bin 550 öğrenci ilkokul, 6 bin 980 öğrenci ortaokul ve 6 bin 200 öğrenci de liselerde öğrenim görecek.

MÜFREDAT DEĞİŞİYOR, DERS YÜKÜ AZALIYOR …

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, gazetemize yaptığı özel açıklamada, müfredatın büyük bir bölümünün değiştiğini, yeni sistemde ders yükünün azaldığını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bal; “Yeni sistemde, okul müdürlerinin başkanlığında oluşturulacak bir komisyon marifetiyle öğrencilerin özel yetenekleri belirlenecek ve öğrenciler bu alanlara yönlendirilecekler. Önceden olduğu gibi öğrencilerin başarı durumları, sadece sınav sonuçlarıyla değerlendirilmeyecek.

İlçe merkezindeki ‘akıllı tahta’ uygulaması, yeni yılda tüm okullarda yaygınlaştırılarak, derslerin görsel açıdan da anlaşılması kolaylaştırılacak. Öte yandan akıllı tahtalar sayesinde tebeşir kullanılmayacağı için sınıflarımız hijyenik açıdan da sağlıklı bir ortama kavuşacak” dedi.

“ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ YOK”

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, yeni ders yılında ilçemiz genelindeki tüm okullarda öğretmen açığının olmayacağını belirterek; “Öğretmen kadromuz, okul ve öğrenci sayısına göre yeterlidir. İhtiyaç duyulması halinde takviye yapılacaktır” dedi.

TAŞIMADA YENİ BİR MODEL …

Her yıl yaşanan önemli sorunlardan birinin de öğrenci servisleri konusu olduğunu belirten Bal, ilçemizi 14 bölgeye ayırdıklarını belirterek; “Bu sene ilçemize özel, yeni bir model geliştirdik. Geçtiğimiz yıllarda 360 civarında servis aracımız varken, yaptığımız planlama sonrasında bu sayı yaklaşık 200 civarına düştü. Böylelikle hem devletimiz yüzde 40 oranında bir tasarruf sağladı, hem de servislerin denetimi kolaylaştırıldı. Örneğin; Bafa bölgesinde tüm mahallelerdeki öğrenciler tek servisle Bafa’daki okula gelecekler, oradan ilk - orta ve lise öğrencileri hangi okula gidecekse o servise binecekler. Böylece o bölgeden kent merkezine gelecek servis sayısı bir olacak. Böylelikle kent trafiği yükü de azaltılmış olacak. Öte yandan her bölgeden sorumlu bir okul müdürlüğü olacak ve servis denetimleri bu yolla sağlanacak. Hareket saati, varmak istediği nokta arasındaki mesafe hesaplandı ve kaç dakikada ulaşacağı belirlendi. Süre konusunda da araçlar denetime tabi tutulacaklar. Zaten uydu aracılığıyla servisler, hareket halendeyken takip edilecekler” dedi.

ŞOFÖRLER ‘TEK TİP’ GİYİNECEK …

Servis şoförleri için ilk kez bu sene farklı bir uygulamaya geçildiğini söyleyen Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal; “Tek tip gömlek giyecekler ve yaka kartları sürekli takılı olacak. Bununla birlikte, araç içinde şoförün fotoğraflı bir şekilde adının ve soyadının yazılı olduğu tanıtım kartı ve aracın camında da, taşınacak öğrencilerin isim listeleri asılı olacak” dedi.

Geçmiş yıllardan farklı olarak bu sene özellikle servis şoförleriyle ilgili sıkı bir araştırma yapıldığını ifade eden Bal, şunları söyledi:

“Çocuklarımızı emanet edeceğimiz insanların kim olduğunu hem bizler, hem de velilerimiz bilmek durumunda. Dolayısıyla tüm detaylar en ince ayrıntısına kadar düşünüldü ve uygulamaya konulacak. Elbette işi baştan sıkı tutacağız. İlçe Jandarma, İlçe Emniyet, Zabıta ve Şoförler Odası ile birlikte denetimler, bu sene daha sıklıkta yapılacak. Görülen aksaklığın hemen giderilmesi konusunda azami gayret göstereceğiz.”

“SORUNSUZ VE BAŞARILI BİR YIL DİLİYORUZ”

Hemen her konuda gereken tedbirlerin alındığına dikkat çeken Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal; “Başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere yeni eğitim öğretim yılı sürecinde görev alan herkese şimdiden başarılar diliyorum. Sorunsuz ve başarılı bir yıl olmasını temenni ediyoruz. Okul ve aile işbirliğine geçmiş yıllardan daha fazla önem vereceğiz ve ilçemizi eğitim konusunda, bulunduğu noktadan daha yukarılara taşıyacağız” sözleriyle açıklamalarını tamamladı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık