Yeni ders yılı heyecanı …

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

Yeni ders yılı heyecanı …

Bu sene ilk kez öğrenci kabul ederek eğitim öğretim faaliyetine başlayan Özel Milas TEK Koleji, başlayan yeni eğitim - öğretim yılı nedeniyle bir program düzenledi. Okula yeni başlayan öğrenciler kadar öğretmenler ve anne-babalar da bu ilk günün heyecanını yaşadılar.

2017 - 2018 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle tüm yurt genelinde olduğu gibi ilçemizdeki okullarda da yeni yıl nedeniyle programlar düzenlendi. Bu programlardan biri de, bu sene ilk kez öğrenci kabul ederek ilçemizde eğitim öğretim faaliyetine başlayan Özel Milas TEK Koleji’nde gerçekleşti.

Öğrenciler, öğretmenler ve velilerin yanı sıra AKP İlçe Başkanı Levent Akyer’in de katıldığı programın açılış konuşması, okulun genel koordinatörü Mehmet Kaplan tarafından yapıldı.

Saygı duruşnda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından kürsüye gelen Kaplan; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Okul; genç beyinlere, insanlığa hürmeti, millet, ev, memleket sevgisini, şerefi, bağımsızlığı öğretir’ demiştir. Çocuklarımızın eğitimi bizim-sizin ve ülkemiz için çok önemlidir. Eğitimdeki yanlışlıkların telafisi zordur. Bazen de telafi edilemeyebilir. Nesilleri kaybetmemek için çocuklarımızın iyi yetişmelerini sağlamalıyız. Özel Milas TEK Okulları olarak bizim asıl amacımız, ciddiyet-disiplin ve sistem çerçevesinde devletimizin yükünü paylaşmaktır. Eğer kâr ve kazanç sağlanırsa da bunu, Türk Milli Eğitimi’nin amaç ve ilkleri doğrultusunda kaliteyi yükseltmek, gelişme ve ilerlemeye fırsat ve imkanlar sağlayacak yatırımlara-hizmetlere dönüştürmek düşüncesindeyiz. Kurucumuz Sn. Ahmet Tekdemir’in maddi-manevi çabaları ile burada çocuklarımıza, ülkemizi geçmişten ışık olarak çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkaracak, milletimizin değerler dünyasına hitap eden, sosyal ve manevi zemine dayanan; etkili-başarılı-öğrenme vizyonunu ilerletecek, iyi-sağlıklı-güvenli-huzurlu-nitelikli eğitim-öğretim ortamı oluşturmaya çalıştık.

Çocuklarımıza gerçek yaşam deneyimleriyle anlamlı öğrenme fırsatları sunmayı istiyoruz. Siz değerli velilerin beklentilerini karşılayabilecek akademik kadroyu ehliyet-liyakat ve ülkelerine sadakat, deneyim ve donanımlarına bakarak seçtik. Biz onlara güveniyoruz, onları seviyoruz. Zaman içinde tanıyıp siz de seveceksiniz. Bizi tercih etmeniz zaten güvendiğinizi gösteriyor. Teşekkür ederiz.

Son olarak TEOG kalkacak konusuna değinelim. Sayın Cumhurbaşkanımız talimat verdi. TEOG kalkacak ama seçme sınavları öğrenme, bilgi edinme ve hayat devam eder hız kesmeden. Akademik başarının yanında; sosyal, kültürel, sportif alanlarda da kendisini ifade edebilecek insanlar yetiştirme azim ve çabamız, her geçen gün artarak devam edecek. Siz velilerimiz de bizim çabalarımıza destek verecek, birlikte çocuklarımızı daha ileriye taşıyacağız” diyerek, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Kaplan’ın ardından Okul Müdürü Şevket Aktaş kürsüye gelerek, yeni eğitim-öğretim yılında okul olarak neler yapacaklarına kısaca değinerek; “İçiniz rahat olsun. Çocuklarınız için her türlü emniyet tedbiri alındı. Servisler okulun bahçesine kadar girecek, çocukları bırakacak, okul çıkış saatinde yine okul bahçesinden çocuklarınızı alacaklar. Fiziki açıdan da okul içerisinde, dersliklerde, yemekhane ve kantinde, koridorlarda kısaca okulun her noktasında yavrularımız için her şey düşünüldü” dedi.

Yapılan konuşmalarından ardından, 3/A sınıfından Sıla Gül, Rüya Bozkaya ve Ecrin Giysu Yılmaz, 8/A sınıfından Efe Baybaşı ve 5/A sınıfından Melisa Kaçıran adlı öğrenciler, Atatürk ve İlköğretim Haftası konulu şiir okudular.

Okulun Sosyal Bilgiler Öğretmeni Meliha Çelik, ‘İlk dersi’ vermek üzere kürsüye gelirken, okul personeli Fatma Aktaş ise kitap-kırtasiye-kıyafet gibi konularda velileri bilgilendiren bir konuşma yaptı.

2017 - 2018 eğitim - öğretim yılı nedeniyle düzenlenen törenin ardından öğrenciler sınıflarına alınırken, velilere ise bir koktely verildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık