‘Yeni Fuar Alanı’ için toplantı yapıldı

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

‘Yeni Fuar Alanı’ için toplantı yapıldı

İlçemize yeni ve modern bir fuar alanı kazandırılması için toplantı düzenlendi.

Milas Kaymakamı Eren Aslan’ın başkanlığında Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan toplantıda, yeni fuar alanı oluşturmak için seçenekler üzerinde durulduğu bildirildi.

 

Milas’ta yıllardır TARİŞ Milas 152 No’lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi’ne ait Çırçır fabrikası alanında yapılmakta olan ve bu yıl 8’inci kez düzenlenen Güney Ege Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın yanı sıra ilçemizde bu yıl bir de Güney Ege Yapı, Dekorasyon ve Peyzaj Fuarı yapılmaya başlanmasıyla birlikte ‘gerçek ve amaca uygun modern bir fuar alanı’na duyulan ihtiyacın iyice ortaya çıkması üzerine arayışlar başlamıştı.

Milas Kaymakamı Eren Aslan başkanlığında MİTSO’da yapılan toplantıda, Milas’a yeni ve modern bir fuar alanı kazandırmak için çeşitli seçenekler değerlendirildi. Toplantıya MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Kamil Gül, TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı Halit Şanlı, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, MİTSO Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu ve MİTSO Ar-Ge ve Dış İlişkiler Sorumlusu Gülay Aytaç katıldılar.

Yapılması düşünülen yeni ve modern fuar alanı için ABİGEM desteği konusunda bilgi almak üzere MİTSO’nun davet ettiği Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) İş Merkezi Direktörü Sıdıka Arıkan, toplantıya katılarak fuar alanı için hibe desteği sağlanıp sağlanamayacağı konusunda açıklamalarda bulundu. Toplantıda, halen fuarların düzenlenmekte olduğu TARİŞ pamuk depolarının elden geçirilerek kullanılması seçeneği de değerlendirildi.

 

Çeşitli önerilerin gündeme getirildiği toplantı sonunda Milas’a modern bir fuar alanı kazandırılması yönündeki çalışmaların devam etmesi kararlaştırıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık