Yeni Milas Devlet Hastanesi’nin Yüzde 37’si tamamlandı …

Adem KANKAYNAR -

Yeni Milas Devlet Hastanesi’nin Yüzde 37’si tamamlandı …

Yapımı devam eden yeni Devlet Hastanesi inşaatında gelinen son noktayı, inşaat alanında açıklayan 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tarık Çubukçuoğlu ve İnşaat Şefi Ömer Arslan, yeni hastanenin, 50 milyonluk bütçesiyle ilçemizin bugüne kadarki en büyük yatırım olduğuna vurgu yaptılar. 70 çalışan personelle devam eden inşaatta yüzde 37’lik bir kısmın tamamlandığı belirtilerek, bitim tarihinden önce tamamlanmasının hedeflendiği bir kez daha dile getirildi.

Yüklenici firma yetkilileri, şantiye şefi ve diğer teknik personelin yanı sıra; 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tarık Çubukçuoğlu, Hastane İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Fatih Şahin, AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar ve basın mensuplarının katıldığı bilgilendirme toplantısında, devam eden Yeni Devlet Hastanesi inşaatında gelinen son durum aktarıldı.

İnşaat alanında kısa bir incelemenin ardından süreç ile ilgili şantiye şefi Arslan ve diğer teknik personelden bilgi alan 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tarık Çubukçuoğlu şunları söyledi:

“2002 yılında başlayan ‘Sağlıkta dönüşüm projesi’ kapsamında ilçemizde de böyle bir yatırımın olması hepimiz adına son derece sevindiricidir. Bildiğiniz gibi mevcut hastanemiz 1998 yılında hizmet vermeye başlamış ve bugüne kadar, ihtiyaca binaen yapılan ilavelerle halkımıza sağlık alanında hizmet sunmuştur ve yeni hastanemiz tamamlanıncaya kadar da hizmet vermeye devam edecek.

Yüklenici firma işe başladığı günden itibaren çalışmalarını hiç ara vermeden hızlı bir şekilde sürdürüyor. Tamamlandığında, son yıllarda bakanlığımızın öngördüğü şekilde, içerisinde her türlü teknik donanım, modern cihazlar, hastalarımızın rahat etmesi adına son derece konforlu fiziki şartlar yeni hastanemizde yer alacak. Başlanıldığı günden şu ana kadar inşaatın yüzde 37’lik bir kısmının tamamlandığını görüyoruz. Kısa zamanda bu noktaya gelmesi, hepimiz adına sevindiricidir. Bizlere ifade edildiği şekliyle sanırım bitirileceği tarihten önce teslim edilecek ve hizmet vermeye başlanacak.”

 

“30 bin m2 kapalı alanda hizmet verilecek…”

Başhekim Çubukçuoğlu, mevcut devlet hastanesinin, yapılan ilavelerle birlikte yaklaşık 14 bin m2 kapalı alana sahip olduğunu, yeni hastanenin ise başlangıçta 30 bin m2 kapalı bir alana sahip olacağını belirterek; “Bu da, mevcudun 2 katından daha fazla kapalı bir alanda hizmet verilmesi demektir. Toplamda 105 dönümlük bir alan bize tahsis edildi. Yani gelecekte ihtiyaç duyulması halinde ilave binalar yapılabilir. Şunu rahatlıkla söylemek gerekir. Yapılacak hastane uzun yıllar Milas halkının ihtiyaçlarına cevap verecek bir kapasiteye sahip olacak” dedi.

Geçtiğimiz yıl yaz aylarında ilçemiz ve Bodrum merkezli depremlerin meydana geldiğini hatırlatan Başhekim Çubukçuoğlu; “Projede bu konular da dikkate alınarak depreme dayanıklı bir inşaat tekniği uygulanıyor. Sonrasında ise çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları, yine ülkemizde nadir görülen bir teknikle yapılacak” dedi.

 

“İnşaat, sorunsuz devam ediyor…”

Başhekim Tarık Çubukçuoğlu’nun ardından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren İnşaat Şefi Ömer Arslan ise; “Başladığımız günden bugüne hiçbir ara verilmedi. Bu nedenle hızlı bir şekilde inşaat devam ediyor. Bugüne kadar da herhangi bir sorunla karşılaşmadık” diyerek, teknik anlamda yapılan çalışmalardan söz etti.

 

“Her daim yanınızdayız”

Bilgilendirme toplantısına katılan AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar da, hem şantiye sorumlularına hem de 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi yetkililerine; “İlçemiz adına son derece önemli bir yatırım ve bu yatırımın bir an önce hizmete dönüşmesi gerekiyor. Dolayısıyla bu süreçte oluşabilecek her sorunun çözümü noktasında sizinle birlikte hareket etmeye hazırız. Gerekirse günlerce, haftalarca Ankara’da yatar ve mutlaka sorunun çözümü için Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere diğer ilgililerle görüşürüz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık