Yeni Yönetime ziyaretler sürüyor …

Adem KANKAYNAR -

Yeni Yönetime ziyaretler sürüyor …

AKP Milas İlçe örgütünün, Aralık ayında yapılan kongresinde seçilen yeni yönetime ‘hayırlı olsun’ ziyaretleri sürüyor. AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar ve yeni yönetim kurulunun son ziyaretçileri, Milas Ziraat Odası ve Milas Muharip Gaziler Derneği oldu. Parti binasında gerçekleşen ziyaretlerde, Başkan Acar ve yeni yönetim kurulu üyelerine ‘hayırlı olsun’ denilip başarılar dilenirken, iktidar partisinin ilçemizdeki temsilcileriyle kentin sorunlarına ve çözüm yollarına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

 

“Girdi maliyetleri yüksek, Pazar alanı dar, üretici para kazanmıyor”

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, yeni yönetime başarılar dileyip Milas’ta birçok üretim faaliyetinin yapıldığına, ancak toplumun ana geçim kaynağının tarımsal faaliyetler olduğuna dikkat çekerek; “Turizm, balıkçılık, havalimanı, termik santralleri, madencilik faaliyetleri de ciddi anlamda yapılıyor ancak kent nüfusunun yarıdan fazlası kırsalda yaşıyor ve doğal olarak geçimini tarımsal faaliyetlerden sağlıyor. Bu da, doğal olarak Milas’ın bir tarım kenti olduğunu gösterir. Elbette geçmiş yıllarda daha fazla alan ekilip biçiliyordu ancak günümüzde bu alan daraldı. Görünürde elimizde bir tek zeytinimiz kaldı. En azından bundan sonra elimizdeki zeytine sahip çıkmamız gerekiyor. Bu konuda bizler ve temsil ettiğimiz üreticiler, zeytincilik konusunda kendimizi geliştirmeye, yenilemeye çalışıyoruz. Tüm tarımsal faaliyetler konusunda kimi zaman yasal düzenlemeler, kimi zaman da çiftçiye verilen prim desteği, biz çiftçilere rahat bir nefes aldırıyor. Çünkü mazotun litre fiyatı belli... Gübre başta olmak üzere diğer kullanılan yan ürünler, işçilik maliyetleri de ortada. Dolayısıyla iki yılda bir ürettiği zeytini satarak geçimini sağlamaya çalışan zeytin üreticisi başta olmak üzere, diğer tarımsal faaliyetleri sürdürmeye çalışan çiftçiye, devletimiz gereken önemi ve desteği sağlamalıdır” diyerek çiftçilerin sorunlarını dile getirdi.

 

“Çözüm konusunda gereken çabayı göstereceğiz”

Tarımın sadece ilçemiz için değil, ülkemiz için de son derece önemli olduğunu belirten AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar ise şunları söyledi:

“Ülke nüfusumuzun büyük bir bölümü kırsalda yaşamakta ve geçimini de tarımdan sağlıyor. Dolayısıyla hükümetimizin Türk çiftçisine sağladığı ciddi destek var. Elbette gönlümüz bu desteğin daha artması ancak çevremizdeki komşularımız, hatta dünyanın dört bir tarafı ateş çemberi gibi… Bulunduğumuz coğrafi konum nedeniyle dünyadaki gelişmelerden belki de en fazla etkilenen ülkeyiz. Bu ülkenin ayağa kalkması tarihten bugüne hiç istenmemiştir. Her dönem ülkemizin başına bir çorap örülmek istenmiştir. Bugün de olup biten, yapılmak istenen budur. Dolayısıyla ülke ve millet olarak dostumuz az, düşmanımız çok…

Bizler gelecekten ümitliyiz ve bu ülke gelecekte çok daha güzel günler görecek. Bu noktada çiftçimiz de rahat olsun. Bizler de milletvekillerimiz, il başkanlığımız aracılığıyla konuyu mutlaka bakanlığımıza taşıyacak, ilettiğiniz sorunların çözümü konusunda gereken çabayı göstereceğiz” diyerek, ziyaret için teşekkür etti.

 

“Gazilerimiz, başımızın tacıdır”

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve yönetim kurulu üyelerinin ardından bu kez AKP Milas İlçe Başkanlığının konuğu, Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi üyeleri oldu. Dernek Başkanı Mehmet Sarban ve arkadaşları tarafından gerçekleştirilen ziyarette, Gazileri ayakta karşılayan ve ellerini öpen İlçe Başkanı Fahri Acar; “Sizler yani Gazilerimiz, Şehitlerimiz bizler için son derece önemli ve milletçe hassasiyetlerimizin başındasınız. Milletçe sizlere ne kadar minnettar olsak, sizler için ne yapsak azdır. Bu ziyaretiniz de bizleri son derece mutlu etti” diyerek teşekkür ederken, Gaziler Derneği Başkanı Sarban da, kendisi ve arkadaşları adına İlçe Başkanı Acar ve arkadaşlarına başarılar diledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık