Yerel yönetici ve siyasilerden Gazilere ziyaret

ÖNDER Haber -

Yerel yönetici ve siyasilerden Gazilere ziyaret

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıldönümü dolayısıyla, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve CHP Milas İlçe Yöneticileri ile AKP Milas İlçe Yönetimi tarafından ziyaret edildi.

AKP Milas İlçe

Yönetiminin ziyareti

Arastapark’ta bulunan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi’ne ilk ziyaret AKP Milas İlçe Yönetimi tarafından gerçekleştirildi.

Gazilerle sohbet eden AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, gazilerimizin ülkemiz için yaptıklarının hiçbir zaman unutulmayacağını, bu anlamda kendilerine minnet ve şükranlarını sunduğunu dile getirerek, her zaman gazilerin yanında olduğunu ifade etti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Başkanı Mehmet Sarban, AKP İlçe Başkanı Akyer ve beraberinde bulunan partililere ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, gazilerin yaşamakta oldukları sorunları dile getirdi.

5774 sayılı kanunla Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında başarı gösteren amatör sporculara Şeref Aylığı bağlandığını dile getiren Sarban, “Sporculara şeref aylığı bağlanırken sosyal güvence şartı aranmamakta ve bu aylık asgari net ücretten ödenmekte. İstiklal Savaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı gazilerine ise, bilindiği gibi ödenen şeref aylığı sosyal güvencesi olan-olmayan şeklinde farklı verilmekte ve gaziler arasında eşitsizliğe neden olmakta” dedi.

Sporcu şeref aylığında sosyal güvence şartı aranmadığını belirten Sarban, “Bu şart sadece muharip gazilere uygulanmakta ve gazi şeref aylığı ile sporcu şeref aylığı arasında, gazilerin aleyhine eşitsizliğe neden olmakta. Her iki şeref aylıkları arasındaki eşitsizliğin üst makamlarınızca gözden geçirilerek sosyal güvence şartının kaldırılmasını ve gazi şeref aylığının asgari net ücrete yükseltilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz” dedi.

Sarban’ın iletmiş olduğu sorunları dinleyen AKP Milas İlçe Başkanı Akyer, önümüzdeki günlerde Ankara’ya gideceklerini, Ankara ziyareti sırasında dernek yöneticilerini yanlarında götürebileceklerini ifade ederek, gazilerin sıkıntılarını ve yaşadıkları sorunları Milletvekillerine, Bakanlara ve Başbakan’a ileteceklerini sözlerine ekledi.

Başkan Tokat ve

CHP’lilerin ziyareti

Aynı gün içinde Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, CHP İlçe yöneticileriyle birlikte Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi’ni ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında da yine gazilerin taleplerine ilişkin konular dile, gündeme getirildi. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık