“Yerelde gerçekten kardeşlerimizin desteğe ihtiyacı var”

​Oktay ÇAYIRLI -

“Yerelde gerçekten kardeşlerimizin desteğe ihtiyacı var”

AKP Milas İlçe Teşkilatı tarafından dün TKİ Sosyal Tesisleri’nde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla kahvaltılı bir buluşma düzenlendi… Programa katılan AKP Milas İlçe Koordinatörü İsmail Baykal, özellikle yerel gazetelerin desteklenmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Taşrada bu mesleğin sürdürülmesi kolay değil. Onun için partilerin de bu arkadaşlara yardımcı olması lazım. Yerelde gerçekten kardeşlerimizin desteğe ihtiyacı var” dedi…

 

“Çok önemli bir görevi

yapıyorsunuz”

2014 yılında AKP’den Muğla Milletvekili Aday Adayı olan partinin İlçe Koordinatörü İsmail Baykal, İlçe Başkanı Levent Akyer, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri Ayşegül Semerci Güneş ve Mehmet İnpınar’ın katılımlarıyla gerçekleşen etkinlikte basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan İlçe Başkanı Akyer, “Sizler, ilçemiz ve Milas’ın her köşesinde yaşayan halkımızın doğru bilgilendirilmesi adına çok önemli bir görevi yapıyorsunuz. Hem de gerçekten zor şartlar altında bu görevi yapmaya çalışıyorsunuz. Bu anlamda kimi zaman sizlere yönelik yapılan çirkin davranışları geçmişte olduğu gibi bugün de şiddetle kınıyoruz. Öte yandan başta sizler olmak üzere tüm hemşehrilerimizin yeni yılını kutluyor, 2017 yılının ilçemize, ilimize, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, huzur, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum” dedi.

İlçemizde yapılan ve yapılması planlanan bazı yatırımlar hakkında da bilgiler veren Akyer konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Siyaset, merkezinde insan olan, insana hizmet etme adına yapılan ve gönüllülük esasına dayalı bir faaliyet alanıdır. Dolayısıyla bu görevi yaparken kimi zaman birilerinin gönlünü kazanıyorsunuz, kimi zaman da insanların beklentilerine cevap veremeyebiliyorsunuz. Yani birileri memnun olurken, bazen de insanları üzebiliyorsunuz. Ancak bu süreçte kişisel anlamda bizlerden hiçbir beklentisi olmadan, tüm etkinliklerimize katılmaya gayret eden ve objektif bir bakış açısıyla işini yapan siz gazeteci arkadaşlarımız, bizlere daima destek oldunuz. Yeri geldi eleştirdiniz, yeri geldi çalışmalarımızı bütün yönleriyle doğru bir şekilde kamuoyuna aktardınız. Bu anlamda ilçemizdeki tüm basın mensubu arkadaşlarımıza gönülden teşekkür borçluyuz.”

 

Yatırımlar

Konuşmasını, ülkemiz genelindeki yatırımlardan örneklerle sürdüren Akyer, sözü ilçemize getirerek, “Bu yatırımlardan biri de kısa bir süre sonra temeli atılacak ve yapımına başlanacak olan Milas’ın yeni Devlet Hastanesi. Bildiğiniz gibi, mevcut hastanemiz yeterli değil. Hem fiziki anlamda yeterli değil, hem de sağlık çalışanları kadrosu açısından yeterli değil. Son olarak Milas Devlet Hastanesi’nde boş kadroları bulunan Anestezi, Ortopedi, Radyoloji, Göğüs Hastalıkları ve Çocuk Hastalıkları Hekimleri için Ocak 2017 kurum içi atama kurasına alınmıştır. Bu konuda milletvekillerimiz Hasan Özyer, Nihat Öztürk, İl Başkanımız Kadem Mete’ye, Hastane Başhekimimiz Tarık Çubukçuoğlu’na, ayrıca tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Yine 2017 yılı içinde ilçemize 2’nci etap TOKİ Evlerinin yapımı söz konusu ve bu konuda da bizlere ve milletvekillerimize düşen görev, eksiksiz yerine getirilecektir. Gençlerimizin sporla olan ilişkisini arttırmak, sağlıklı birer birey olarak yetişmelerine katkı verecek olan bir Kapalı Spor Salonu ve futbol kulüplerimizin maçlarını oynayabileceği, hatta ilçemizin bu alandaki lokomotifi Yeni Milasspor için ilçemize yakışır bir tesis yapımının hızlandırılması konusunda adımlar atacağız” dedi ve ilçemiz için gündemde olan yatırımları sıralayıp şöyle tamamladı:

“İŞKUR Hizmet Binası’nın Milas’a kazandırılması, Veteriner Fakültesi, DSİ tarafından yapılan dere ıslah çalışmaları, DSİ tarafından ilçemize yapılan 5 adet gölet, Ören Akkovanlık, Çamlıyurt, Ortaköy, Akçalı ve Yapımı planlı 2 adet baraj, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ilçemize yapılması planlanan Huzurevi, Sosyal Yaşam Merkezi, Yapımı tamamlanan Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde 500 öğrenci kapasiteli yurt, İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından tarıma verdikleri destek için genç çiftçilere destek programları, İlçemizde açılacak olan İlçe Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Akıllı Kavşak yapımı, Üst geçitler, Karayollarında kavşak yapımı çalışmaları, Ören Mahallemize yapılan Marina, İlçemizde yapımı devam lise binası …

Elbette bunlar Ankara ağırlıklı, yani hükümetimiz tarafından yapılacak yatırımlardır. Yerelde farklı hizmetler belediyeler tarafından yapılacak hizmetlerdir. Bu konuda da mecliste gerektiği şekilde gündeme taşınacak, hizmetlerin hızlı bir şekilde yapılması hususunda görüşlerimiz aktarılacaktır.

Sadece muhalefet yapmış olmak için muhalefet yapmayacağız. Doğru yapılan, halkımızın yararına yapılan her işi alkışlayacak, gereken desteği verecek, yapanlara da teşekkür edeceğiz. Ancak yapılamayanlar veya hatalı yapılanlar için güçlü bir muhalefet duruşu sergileyeceğiz. Bunu kimi zaman mecliste, kimi zamanda basın açıklamalarıyla kamuoyuna duyuracağız.

Son olarak sizlerle ilgili bir konuyu da aktarmak istiyorum. Takdir edersiniz ki yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Bu anlamda sizlerle sıklıkla bir araya gelemeyebiliyor, haber buluşması dışında görüşemiyoruz. 2017 yılı bu anlamda yeni bir başlangıç olacak. Bunu şahsım adına değil, kurumsal kimliği olan teşkilatım adına söylüyorum. Bundan sonraki süreçte sizlerle daha sık bir araya gelecek ve çalışmalarımızı sürekli aktarma fırsatı oluşturacağız.

15 Temmuz’da ülkemize ve aziz milletimize kara bir gün yaşatanlara milletçe verdiğimiz ortak tepki, ülkemizdeki demokrasiyi bir kat daha güçlendirirken, sonrasında yaşanan gelişmeler, iç ve dış düşmanlara verilen bir ders niteliğindedir. Bildiğiniz gibi Türkiye’nin gündeminde yeni bir anayasa değişikliği var ve muhtemelen önümüzdeki günlerde milletimizin önüne konulacak sandıkla bir referandum yapılacak. Elbette teşkilat olarak sahaya ineceğiz ve tüm yönleriyle yeni anayasayı Milaslı hemşehrilerimize anlatacağız. Bu süreçte de sizlerle birlikte hareket etmek, ulaşamadığımız noktalara sizler aracılığıyla ulaşmak istiyoruz. Biliyoruz ki bugüne kadar olduğu gibi o süreçte de bizlere gereken desteği vereceksiniz. Şimdiden sizlere teşekkür ediyoruz.

Konuşmamım sonunda bir kez daha 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyor, hepinize sağlıklı, mutlu, huzurlu ve başarılarla dolu yıllar diliyorum.”

 

Basın desteklenmeli

Akyer’in ardından söz alan İlçe Koordinatörü İsmail Baykal, gazetecilik mesleğinin kolay olmadığına dikkat çekerek, “Hele hele taşrada bu mesleğin sürdürülmesi kolay değil. Onun için partilerin de bu arkadaşlara yardımcı olması lazım. Bir haberin doğru olarak aktarılması son derece önemli. Yanlış kaynaklardan alınan bilgiler farklı durumların yaşanmasına neden oluyor. Önem arz eden konularda daha detaylı bilgi araştırması yapmanızı istiyorum. Yerelde gerçekten kardeşlerimizin desteğe ihtiyacı var. Bu sıkıntılarını bildiğim için kendimce bir şeyler yapmaya çalıştım. Ama partimizin ve teşkilatlarımızın bu arkadaşlarımıza sahip çıkması gerektiğini ifade etmek istiyorum” dedi.

 

“Haberimiz olursa

haberiniz olur”

Baykal’ın ardından kısa bir konuşma yapan Muğla Gazeteciler Cemiyeti Milas Temsilcisi ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Coşkun Efendioğlu da, “Bizler için önemli birkaç gün var. Bugün onlardan biri. Yerelde gazetecilik yapmak birçok nedenden dolayı çok zor. Biz gazeteciler objektif olmaya gayret gösteriyoruz. Milas’taki gazeteciler bu konuda başarılı. Küçük yerlerde haber yaparken çok dikkatli olunması gerekiyor. Böyle olmazsa huzur ve barışı korumak çok zor olur. Bizlerin sizden ricamız, parti ve sivil toplum örgütleri olarak gazetelerde görüşlerinizin yer almasını istiyorsanız bizleri bilgilendirmek durumundasınız. Yani haberimiz olursa haberiniz olur. Yerel gazetelerin ayakta kalabilmeleri sadece aldıkları ilanlarla mümkün değil. Çıkardıkları gazetelerin satılmasıyla da olabilir. Mümkün olduğunca abone olup bayilerden gazete almanızı istiyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, özellikle Yeni Milasspor başta olmak üzere ilçenin genelde spor gündemi geniş bir şekilde değerlendirildi. Kahvaltılı etkinlik, toplu olarak çekilen anı fotoğrafı ile son buldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık