“Yeşile ‘gönüllü’ olmalıyız”

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

“Yeşile ‘gönüllü’ olmalıyız”

Yaşamak için vazgeçemeyeceğimiz ‘hava-toprak-su’ üçlüsü ve onların oluşturduğu doğa… Ne yazık ki hepimiz kendi ellerimizle yaşadığımız dünyayı yok ediyor, üzerinde yaşadığımız toprakları cehenneme çeviriyoruz.İklim değişiyor, sürdürülebilir tarım alanları giderek azalıyor.Doğal olarak yaşam da bizler için her geçen gün zorlaşıyor.TEMA Vakfı da yıllardır bütün bunlara dikkat çekme adına birbirinden farklı etkinliklerle, farkındalık oluşturmaya çalışıyor.

 

TEMA Vakfı Milas İlçe Temsilciliği tarafından, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu önünde bir sergilik açılarak, çevre sorunlarına bir kez daha dikkat çekildi.

TEMA Milas Sorumlusu Mehmet Nergiz ve bir grup TEMA Üyesi genç, ellerindeki broşürleri Milaslılara dağıtarak konuya dikkat çekerken, çoğu yurttaşın duyarsızlığı ise gözlerden kaçmadı.

 

 

Dağıtılan broşürlere bakmak istemeyen veya almak istemeyenlere, yine de gençler tarafından birkaç kelime ile çevre sorunları anlatılmaya çalışıldı.

Bir yandan sorunlara dikkat çekilmek istenirken, diğer yandan da TEMA Vakfı’na yeni gönüllüler kazandırmak isteyen TEMA Milas Temsilcisi Mehmet Nergiz;

“Yaşadığımız çevre sorunlarına, tahrip edilen doğaya dikkat çekmek, bu konuda bir farkındalık yaratmak amacıyla bir sergilik açtık. Hem TEMA’ya yeni gönüllüler kazandırmak, hem de ilgilenen vatandaşlarımızda, ülkemizin doğal varlıklarını koruma bilincini geliştirmek amacıyla hazırladığımız broşürleri dağıtıyoruz.

Ülkemizde doğal varlıkların ve çevre sağlığının korunması, erozyonla mücadele, toprak örtüsü ve toprağın korunması, yeşil bir dünyanın önemi hakkında kamuoyunu eğitmek ve bilinçlendirmek için bu etkinliği düzenledik.

Yaşadığımız dünyayı her geçen gün kendi ellerimizle yok ediyor, sonra da yarattığımız tahribattan şikâyetçi oluyoruz. Oysa ağaç ve orman sevgisi çok küçük yaşlarda çocuklarımıza aşılanmış olsa, bu konuda toplumsal duyarlılık gelişmiş ve topluma malolmuş olsa, beraberinde sürdürülebilir tarım, hayvancılık ve temel ihtiyaçlarımızı karşılayacak birçok besin kaynağını yitirmemiş olacağız.

Çölleşme ile mücadelede dünyaya örnek bir hareketi ülkemizden başlatmak, doğal varlıkların, insan sağlığının, yeşil alanların, toprak ve bitki örtüsünün, ormanların, meraların korunması, geliştirilmesi ve yenilerinin teşkil edilmesini sağlamak zorundayız. Bu nedenle yeşile gönüllü olmalıyız.Bu nedenle değişen iklime karşı hep birlikte harekete geçmeliyiz. Verimli topraklar, yaşam veren su ve temiz bir hava için geç olmadan halkımıza;

-Doğanın haklarının korunması adına yapılan hukuksal mücadele ve yerel savunuculuk çalışmaları,

-Doğal varlıkların, biyoçeşitliliğin korunmasına yönelik çalışmalar ve kırsal kalkınma projeleri ile ilgili çalışmaları,

-Çevre sorunlarını tespit ederek çözüm bulmak amacıyla uygulanan bilimsel temelli doğa araştırmaları hakkında bilgilendirme çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunuyoruz. Çocuklar, gençler ve yetişkinler için doğa eğitimleri gerçekleştiriyoruz.Bütün bu çabalar, daha güzel bir dünyada yaşamak içindir” diyerek, her yaştan yurttaşımızı ‘TEMA Gönüllüsü’ olmaya davet etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık