Yıkılan Duvar İçin Beklenen Müjde Geldi

Firuzpaşa-Gazipaşa mahallesinde Atatürk İlkokulu’nun Firuz Bey Camii’ne bitişik olan, kısmında okul ve tarihi caminin medrese yapısı arasındaki istinat duvarı aşırı yağışlar nedeniyle geçtiğimiz yıl Kasım ayında çökmüştü. Yıkılan istinat duvarının Milas Belediyesi tarafından tamir edileceği öğrenildi.

Yıkılan Duvar İçin Beklenen Müjde Geldi

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında gazetemizde “Okul ve Tarihi Camiinin İstinat Duvarı Çöktü” başlığı ile ele aldığımız ve özellikle yıkılan alanın Atatürk İlkokulu’nun avlu duvarı olması nedeniyle çocukların oyun alanın olmaması ayrıca can güvenliklerinin de tehlike altında olmasını göz önünde bulundurarak üzerine ayrıca düştüğümüz istinat duvarının Milas Belediyesi tarafından yapılacağı müjdesi geldi.

Ayrıca duvarın aylarca tamir edilmemesi üzerine, ön cephedeki duvarda çatlaklar meydana gelirken, mahalle sakinleri de bu nedenle ‘duvarın ön cephesindeki kaldırımı kullanmak ve kaldırım önüne araç park etmek tehlikeli! şeklinde bir yazı yazarak, önlem almaya çalışmışlardı.

Yıkılan duvarın, halk arasında "Kurşunlu Cami" olarak adlandırılan Firuzbey Camii ve Medresesi’ne ait olması nedeniyle Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından tamir edilmesi bekleniyordu. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün yapmış olduğu açıklamaya göre, Bölge Müdürü Yusuf Dural’ın Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz ile yaptığı görüşme sonrası duvarın yapımının belediye tarafından üstlenildiğini öğrendik. Başkan Topuz da bu görüşmenin doğru olduğunu duvarın belediye tarafından yapılacağını açıkladı.

Başkan Topuz, duvarın okul ile tarihi caminin medrese yapısı arasında olması, özellikle çocuklar için tehlikeli bir durum yarattığı için belediye olarak tamir edileceğini söyledi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık