‘Yılmaz Gruda’ kazandı!

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

‘Yılmaz Gruda’ kazandı!

Milas Belediyesi tarafından 2 - 3 Eylül 2017 tarihlerinde Ören’de düzenlenecek olan ‘12. Melih Cevdet Anday Anma Günleri’ programı kapsamında bu yıl ‘Tiyatro’ dalında verilecek olan ‘Melih Cevdet Anday Edebiyat Ödülü’nü Yılmaz Gruda’nın kazandığı bildirildi.

Milas Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, her yıl çeşitli dallarda düzenlenen Melih Cevdet Anday Edebiyat Ödülü bu sene tiyatro dalında verildi.

Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan toplam 31 aday arasında Türk Tiyatro ve Sinemasının Usta ismi Ahmet Yılmaz Gruda, “Kavuklu Hamdi” adlı Tiyatro eseri ile bu yılki ödüle layık görüldü.

21 Ağustos 2017 Pazartesi günü Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde bir araya gelen ve İoanna Kuçuradi, Ayşegül Yüksel, Ali Sirmen, Orhan Alkaya, Eren Aysan, Cem Erciyes ve Enver Aysever’den oluşan jüri, 31 aday arasında değerlendirmede bulunarak Yılmaz Gruda’nın “Kavuklu Hamdi” adlı tiyatro oyununu ödüle layık buldu.

3 bin TL olarak açıklanan Ödül, 3 Eylül 2017 tarihinde Ören’de düzenlenecek törende verilecek.

Yılmaz Gruda

14 Temmuz 1930 İstanbul doğumlu.

Şair, Tiyatro, Sinema ve Dizi Oyuncusu, Oyun ve Roman Yazarı, Çevirmen.

Yazarlık, sanat yaşamı, 1944 yılında roman ve şiir yayınıyla başladı. “Mavi ve 2. Yeni” şiir akımları içinde yer aldı. İkisi, Dr. Behçet Aysan ve Yunus Nadi Ödüllerini kazandığı şiir kitabı olmak üzere 17 kitabı var.

1952 yılında tiyatroya -yatay- geçiş yaptı. 100’den fazla oyunda oynayıp bir o kadar da oyunu yönetti.

Tiyatro Dergisi tarafından “Emek Ödülü”ne layık görüldü.

İkisi, Koza ve Antalya Film Festivallerinden ödüllü 250’yi aşkın filmde ve 20’yi aşkın dizide rol aldı.

Sürmekte olan tiyatro, sinema ve dizi çalışmalarının yanı sıra, Beylikdüzü Belediyesi Tiyatro Okulu’nda Usta Öğretici ve Yönetmen olarak çalışmaktadır …

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık