Yoksa ‘engeller arttırılmaya mı çalışılıyor’?

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

Yoksa ‘engeller arttırılmaya mı çalışılıyor’?

Geçtiğimiz yıl tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından kentin tüm cadde ve sokaklarında yapılan üstyapı ve çevre düzenlemesiyle ortaya çıkan bir garip durum!..

Engelli yurttaşlarımızın kent yaşamına daha çok dahil olabilmeleri için bir süredir yapılmaya başlanan ‘hassas yüzeyler’in ortalarına dikilen direkler ve başka başka bazı şeyler ile park edilen araçlar ister istemez akıllara, bir yandan ‘engelsiz yaşam, engelsiz yaşam’ denirken öte yandan ‘engeller arttırılmaya mı çalışılıyor’ sorusunu getiriyor…

İnsan hayatının pamuk ipliğine bağlı olduğu, kimin başına ne zaman neyin geleceği hiç belli olmayan, bin bir türlü garipliğin yaşandığı ülkemizde, bugüne değin binlerce kez televizyonların ana haber bültenlerinde veya gazete sayfalarında bu türden haberi görmek mümkün. İşte onlardan biri de maalesef ilçemizde…

Milas Kaymakamlığı’na ait lojmanın bulunduğu, kentin simgelerinden biri olan 1. Çamlı Sokak’ta, yayalar ve engelli yurttaşlar için düzenlenmiş kaldırım tam bir komedi!

Özellikle kaldırımlarda engelli yurttaşlarımız için oluşturulan ‘hassas yüzey’in ortasına dikilen direk, tüm heybetiyle göz önünde iken, bunu bir yetkilinin görmemesi, dahası o direği oraya diken görevlinin böyle bir ‘olmayacak iş’i yapabilmiş olması akıllara, az önce de sorduğumuz ‘engeller arttırılmaya mı çalışılıyor’ sorusunu getiriyor.

Umarız bu haberimizle yetkililer hareket geçer ve bu garip görüntü ortadan kaldırılır ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık