“Yönetimlerinize kadın gazeteci alınız lütfen”

ÖNDER Haber –

“Yönetimlerinize kadın gazeteci alınız lütfen”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC)'ni ziyaret etti.

Dikmen, ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, “Ortak çalışmaları, ortak dostluğu sürdürerek her dem her bulduğumuz fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar bir türlü fırsat bulamadığımız, bunun için de biraz mahcup olduğumuz Muğla Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etmekten dolayı mutluyum. Sevgili Başkanımız Süleyman Akbulut’la bir araya geldik. Biz aslında Muğla dışında görüşüp buluşup bir o kadar da telefonla bazı ortak sorunlarımızı dile getiriyorduk ama bugün böyle yüz yüze olmasından dolayı çok mutluyuz açıkçası” dedi.

Konuşmasını, basın sektöründe ve cemiyette kadın üyelerin çoğalmaya başladığınaı dikkat çekerek sürdüren Dikmen, daha sonra şunları söyledi:

“Türkiye’de basın sektöründe neredeyse yarı yarıya bir kadın gazeteci potansiyeli var. Bunun gözardı edilmemesi gerektiğini ve Türkiye’deki tüm gazeteciler cemiyetleriyle buluştuğumuz her vesilede yönetimlerine dile getiriyoruz. Diyoruz ki, ‘yönetimlerinize kadın gazeteci alınız lütfen. Türkiye Gazeteciler Federasyonu bünyesinde, delegelerinizin içinde kadın gazeteciler de olsun. Çünkü onların sayısı ile birlikte kadınların deneyimlerinden sorumluluk disiplinlerinden, iş becerilerinden yararlanabilirsiniz. Ve yönetimlerinize çok büyük katkılar sağlarlar. Mesleki açıdan çok önemli görevler üstlenebilirler.’ Ki biz buna İzmir Gazeteciler Cemiyetini örnek gösteriyoruz genellikle. Çünkü İzmir Gazeteciler Cemiyetinde benim yaklaşık 16 yıllık bir yönetim kurulu üyeliğim var. Bu süreçte İzmir Gazeteciler Cemiyeti yönetiminde 3-4 kadın olmuştur. Başkan yardımcılıklarında kadınlar görev almıştır, icra kurullarında bulunmuşlardır. Ve bugün kadın bir başkanı vardır. Dolayısıyla gözlediğim odur ki, her zaman çok güzel işleri başaran o 3-4 boyutlu görebilme özellikleriyle birçok şeyin üstesinden gelenlerdir onlar. Ve eğer cemiyet yönetimlerinde de görev alacaklarsa, üst kurullarda üst organizasyonlarda da görev alacak olurlarsa hem mesleğe hem ait oldukları kurullara çok büyük katkı sağlarlar diye düşünüyorum. Sevgili Başkanımız Akbulut demişti ki ‘bizde üye kadın gazeteci çok az var.’ Ama kendilerini sonra güzel ikna etmişim ki, Sevgili Başkanımız Akbulut özel olarak bu yönde çaba gösterdi. Yani kadın gazetecilerin bölgenin Muğla’ya bağlı diğer ilçelerdeki kadın gazetecilerin de cemiyete üye olması yönünde meslek örgütünün çatısı altında bir araya gelmeleri yönünde bugün artık yönetim organlarında da Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin kadın üyelerinin olduğunu öğrendik. Bu da bize çok mutluluk veriyor.”

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ise, Başkan Dikmen’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Öncelikle Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve beraberinde İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin çok saygıdeğer hanımefendi Başkanı Sayın Misket Dikmen’e Muğla Gazeteciler Cemiyetine yapmış oldukları ziyaretten dolayı çok teşekkür ediyorum. Büyük bir memnuniyet duyuyorum. Özellikle federasyon çatısı altında kendileri ile birlikte görev yapmaktan dolayı memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. Gerçekten kendileriyle güzel bir yol arkadaşlığımız var. Hem bölgesel olarak çok yakın iki il, hem Türkiye’nin incisi sayılabilecek her iki ilin cemiyet başkanları olarak ortak noktada bu şekilde birleşip cemiyetlerimiz adına yapılabilecek, meslektaşlarımız için yararlı olabilecek çalışmaları da birçok defa karşılıklı, yararlı bulduğumuz fikirleri de birbirimize sunuyoruz. Bunları da önümüzdeki süreçte hayata geçireceğiz birlikte projelerimiz olacak. Ve beraberinde ortak çalışmalarımızı gerek İzmir Cemiyetimiz, gerek Muğla Cemiyetimizde imza atma planlarımız var. Bu konuda bizlere sonsuz destek veriyorlar. Göreve geldiğim günden bu yana istişarelerimiz sürekli olarak devam ediyor. Dolayısıyla bugün ziyaretlerinden duyduğum memnuniyeti bir kere daha ifade ederken, çok da anlamlı bulduğumu ifade etmek istiyorum. Bundan sonraki süreçte de Gazeteciler Cemiyeti olarak İzmir Gazeteciler Cemiyetimizle birlikte güzel çalışmalara imza atacağımızı ve kendilerinin de deneyimlerinden faydalanma yönünde her türlü girişimde bulunacağımızı buradan ifade etmek istiyorum. Kendilerine ziyaretlerinden ötürü bir kere daha teşekkür ediyorum” dedi. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık