Yörük-Türkmenlerden ziyaretler …

Adem KANKAYNAR -

Yörük-Türkmenlerden ziyaretler …

Milas Yörük - Türkmen Kültür Derneği Yönetim Kurulu, ilçemizdeki kurum-kuruluş ve STK’lara yönelik bir dizi ziyarette bulundu. Ziyaretlerde, önümüzdeki dönem projelerinden söz eden dernek yönetimi, kurum yetkililerine Sarı Yağlık ve derneğin takvimini hediye ettiler.

Milas Yörük - Türkmen Kültür Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş ve yönetim kurulu üyeleri tarafından; İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kırova, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tarık Çubukçuoğlu, Hastane Müdürü Arif Mazı, Milas Orman İşletme Müdürü İbrahim Çetin Akkaya, Orman İşletme Şefi Mehmet Uysal, İlçe Tarım Müdürü Eşref Arslan ve İlçe Tarım Müdürlüğü’nde görevli Ali Parlu ziyaret edilerek, önümüzdeki dönemde dernek olarak uygulamayı planladıkları projeleri anlattılar ve proje konusunda görüş alışverişinde bulundular.

 

“Bir anlamda, babamızın oğlu, dedemizin torunu olamadık”

Milas İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kırova ile başlayan ve ziyaret edilen tüm kurum amirlerine, dernek başkanı Mevlüt Kiriş; “Yaşadığımız çağ, ilçe ve ülke olarak ulaştığımız yaşam düzeyi ne yazık ki bizleri geçmişimizden kopardı. Babalarımız, dedelerimiz, büyüklerimiz asırlar boyu, göçebe olarak yurdumuzun dört bir tarafını dolaşmışlar. Konakladıkları yerlere kendi kültürlerini taşırken, bulundukları yörenin de kültürünü tanıma fırsatı yakalamışlar. Doğal ortamda ve sağlıklı bir yaşam süren atalarımız, bizlere bu kültürü aktarmayı başarmışlar fakat bizler bu yaşam tarzını sürdüremedik. Şehirlerde, beton yığınlarının arasına sıkıştık, günlük koşuşturmanın, hayat mücadelesinin içinde kültürümüzü de ihmal ettik. Bir anlamda, babamızın oğlu, dedemizin torunu olamadık. İşte bunları yeniden hatırlamak, yaşamak ve gelecek kuşaklara aktarmak için 2011 yılında derneğimizi kurduk. Kurucu başkanımız Emekli Öğretmen Mehmet Kara ile birlikte derneğimizi tanıtmaya, o günden bugüne faaliyetlerimizle Yörük - Türkmen kültürünü bugünkü nesillere tanıtmaya çalıştık. Bundan sonra da faaliyetlerimiz devam edecek ancak bir adım daha ileriye giderek, kültürümüzü kayıt altına alıp, ortaya çıkan kaynağı gelecek kuşaklara bırakacağız.

Bu noktada bugüne kadar ilçemizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarla, sivil toplum örgütleri, oda ve derneklerle güzel bir diyalog ve işbirliği içerisinde, uyumlu bir şekilde çalıştık. Bundan sonra da bu anlayışla, aradaki işbirliğini daha da kuvvetlendirerek, karşılıklı paylaşımlarla kültürümüzü hem yaşamak, hem de yaşatmak istiyoruz. Sizlerden bu noktada destek bekliyoruz” diyerek, yönetim olarak planladıkları projeler hakkında bilgi verdi.

Ziyaret edilen kurum amirleri de, Anadolu insanının bir yaşam biçimi olan Yörük-Türkmen geleneğinin sürmesi gerektiğini belirtip her türlü desteğe hazır olduklarını dile getirerek, ziyaret için teşekkür ettiler.

Gerçekleşen ziyaretlerin sonunda ise Dernek Başkanı Mevlüt Kiriş ve arkadaşları, kurum amirlerine birer Sarı Yağlık ve derneğin 2018 yılı takvimini hediye ettiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık