Yörükler Sefir’in Kızı’na konuk oldu

Ekranların sevilen dizisi Sefirin Kızı, pazartesi günü yayınlanan bölümünün çekimler Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği’nin katılımıyla tamamlandı.

Yörükler Sefir’in Kızı’na konuk oldu

Milas ve Muğla’da çeşitli noktalarda çekimleri devam eden Sefirin Kızı dizisi, son bölümünü Yörüklerle çekti. Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği yönetici ve üyeleri, dizinin çekimlerine katkı sundu.
Geleneksel olarak yapılan Yörük Toyu’ndan bazı bölümleri kapsayan dizide amaçlarının Muğla’nın tanıtımına katkı sunmak olduğunu söyleyen Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş, “Amacımız Milas’ımızın ve Muğla’mızın tanıtımını yapmak ve biz Yörüklerin hayat hikayesini anlatmak. Derneğimize böyle bir teklif geldiğinde seve seve kabul ettik. Yörük çadırlarını kurduk, keşkekleri ocağa koyduk. Develerimizle atlarımızla yöresel elbiselerimizle, pazartesi günü yayınlanacak olan yeni bölümde yer alacağız. Milas ve Yörüklüğümüz söz konusu ise her platformda yer alırız. Buna benzer dizilerin ve filmlerin çekilmesini ve devam etmesinin gerektiğini dizi setine gidince bir kez daha anladık, çünkü orada bölgemizin insanları vardı. Hem tanıtım açısından hem de ekonomik açıdan bu önemlidir. Dolu dolu bir dizi özellikle Milaslıların izlemesi gereken biz dizi.” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık