Yörüklerden bir dizi ziyaret …

Adem KANKAYNAR -

Yörüklerden bir dizi ziyaret …
  • 27 December 2017, Wednesday 8:45

 

Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği’nin Mevlüt Kiriş başkanlığındaki yeni yönetimi, ilçemiz protokolüne bir dizi nezaket ziyaretinde bulundu.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tunahan Bayram, Milas Tapu Sicil Müdürü Yaşar Yılmaz, Milas İlçe Nüfus ve Vatandaşlık İşleriMüdürü Refika Marçalı, Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava ve Milas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Cihan Kuran’ı makamlarında ziyaret eden Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği yöneticileri, önümüzdeki dönemde gerçekleştirecekleri projeler hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

Dernek Başkanı Mevlüt Kiriş, ziyaretlerde yeni yönetim kurulu üyelerini tanıtırken, dernek tarafından 2018 yılı hazırlanan takvimlerde hediye edildi.

 

“Yeni projeler ve

etkinliklerle Yörükleri

anlatacağız”

Ziyaretlerde, derneğin kuruluş amacı ve bugüne kadar gerçekleştirilen faaliyetlerden söz eden Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş; “Kurulduğumuz günden bu yana koro ve folklor çalışmalarımızla kendimizi Milas halkına tanıtmaya çalıştık. Bu anlamda toplumdan olumlu tepkiler de aldık, ancak bu işleri kalıcı hale getirip, topluma; ekonomik, sosyal ve kültürel mesajlar veren faaliyetlere, önümüzdeki süreçte daha fazla yer vereceğiz. Gittiğimiz her yerde büyük bir ilgi ile karşılandık. Bizleri oldukça mutlu eden bu tutum nedeniyle bizler de derneğimize gösterilen ilgi nedeniyle tüm Milaslı hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Bununla birlikte gerçekleşen olağan genel kurulumuza katılarak bizleri yalnız bırakmayan, onurlandıran tüm dostlarımıza da sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Her anlamda bizlere her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyleyen gerek ilçemizdeki siyasi partiler, gerek sivil toplum kuruluşları ve gerekse tüm oda ve dernek yöneticilerine bizler de aynı duygularla yaklaşıyoruz ve ilçemiz ve bu ilçede yaşayan tüm Milas halkı için birlik ve beraberlik içerisinde yapılacak tüm çalışmaları birlikte yürüteceğiz” dedi.

Ziyaretlerde kendilerine birçok konuda farklı fikirlerin de verildiğini vurgulayan Dernek Başkanı Kiriş’e yönetim kurulu üyeleri; Hakkı Çoban, Fatma Çiftçi, Abdullah İnpınar, Neşe Yıldırım, Kübra Ünlüsoy Güngör, Zafer Özkan ve yedek üye Bayram Arıcı da eşlik ettiler.

 

Başkan Tokat’a ziyaret

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği yöneticilerinin Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı makamında ziyaretiyle ilgili olarak Milas Belediyesi Basın Bürosundan iletilen bilgi notunda ise, Milas Yörük Türkmen Küldür Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş’in, Başkan Tokat’a, geçen hafta yoğun bir katılımla olağan kongrelerini gerçekleştirip yeni bir yönetim oluşturduklarını belirterek, “Geçen dönem elimizden geldiğince çalıştık, bu dönem daha fazla çalışıp yeni projelerimizi hayata geçireceğiz” dediği bildirilip şöyle devam edildi:

“2011 yılında kurulan derneğin 2017 yılına kadar geçen sürede güzel bir ivme kazandığını belirten Mevlüt Kiriş; Hatıra ormanı, Yörük Müzesi, Yörük yaşamını anlatan kitap ya da dergi çıkartmak ve eğitici seminerler düzenlemek gibi projeleri hayata geçirmeyi planladıklarını, bunun için de, başta Milas Belediyesi olmak üzere Kaymakamlık ve diğer kurumların desteğine ihtiyaçlarının olduğunu dile getirdi.”

Bilgi notunda ayrıca, Kiriş ve yönetimine ziyaretleri için teşekkür eden ve hayırlı olmasını dileyen Muhammet Tokat’ın, “Yörük kültürü gelecek kuşaklara aktarılmalıdır, bunun için de sizlere büyük iş düşüyor. Milas Belediyesi olarak biz de bu kültürün yaşatılması adına elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya hazırız” dediği ve ziyaret sonunda Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş’in Başkan Tokat’a bir Yörük Heybesi hediye ettiği belirtildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık