Yörüklerden iki ziyaret daha …

Adem KANKAYNAR -

Yörüklerden iki ziyaret daha …

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş ve yönetim Kurulu üyeleri, 10 Mayıs’ta yapılacak Yörük Göçü ve Yaren Gecesi öncesinde, etkinliklere davet amacıyla başlattıkları ziyaretlerini sürdürüyor.

Kurulduğu günden bu yana kültürel anlamda yaptıklarıyla ön plana çıkan Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği yöneticileri, 10 Mayıs 2018 tarihinde yapılacak olan Yörük Göçü ve aynı akşam düzenlenecek olan Yaren Gecesi’ne davet amaçlı ziyaretlerini sürdürüyor. Her yıl düzenlenen ve artık geleneksel hale dönüştürülen Yörük Göçü ve akşamda sunulacak olan Yaren Gecesi için ziyaret edilen kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, Oda ve dernek yöneticilerini bilgilendiren ve etkinliğe davet eden Dernek Başkanı Mevlüt Kiriş, derneğin çalışmaları hakkında da bilgilendirmede bulunuyor.

Bu kapsamda dernek yöneticileri Milas Garnizon Komutanı Hava Sistem Albay Cenk Erataç ve Milas Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Ömer Gülter’i makamında ziyaret ederek, hem dernek faaliyetlerinden söz ettiler, hem de kendilerini etkinliğe davet ettiler. Gerçekleşen ziyaretlerde Yörük-Türkmen kültürünü yansıtan çeşitli hediyeler de sunan dernek yöneticileri, bu kültürün yaşatılması için bütün Milaslıların dernek çalışmalarına katkıda bulunmalarını çağrılarını yinelediler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık