Yulaf ekili arazide yangın …

Adem KANKAYNAR -

Yulaf ekili arazide yangın …

Önceki gün sabah saatlerinde, ilçemize bağlı Kırcağız Mahallesi sınırları içindeki yulaf ekili arazide, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangında yaklaşık 8 dönümlük arazi zarar gördü.

İlçemize bağlı Kırcağız Mahalle sınırları içinde Gülsüm Durmaz’a ait yulaf ekili arazide henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. 13 dönümlük arazinin yaklaşık 8 dönümlük kısmı yangında zarar görürken, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Milas İtfaiye Grup Amirliği ekipleri, yangına kısa sürede müdahale ederek, yangının daha da büyüyerek çevredeki diğer arazilere sıçramasını engellediler.

Havanın rüzgarlı olması ve çevredeki diğer ekili arazilere sıçrama ihtimaline karşı itfaiye görevlileri ile birlikte çevredeki yurttaşlar da yangını söndürmek için çaba harcarken, bölgedeki arazi sahipleri, elektrik direklerine bağlı kablolara uzun zamandır bakım yapılmadığını, yangının bu nedenle çıkmış olabileceğini ileri sürdüler.

Yangına kısa sürede müdahale eden itfaiye, söndürme ve soğutma çalışmalarının ardından bölgeden ayrıldı.

Çıkan yangını söndürme çalışmalarına Kırcağız Mahalle Muhtarı Fikret Turgut da katıldı.

Her yıl bölgede en az bir ya da iki arazide bu türden yangının çıktığını, bu yangınlara da çoğunlukla elektrik kablolarının neden olduğunu söyleyen Turgut, ADM yetkililerinden, bir an önce bölgedeki tesisatta bakım yapılması istemini de sözlerine ekledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık