Yurttaş, uygulamadan şikayetçi!

A.Coşkun EFENDİOĞLU -

Yurttaş, uygulamadan şikayetçi!

Pekçok kentte olduğu gibi Milaslılar da, şehirlerarası otobüslerden bilet aldıklarında, hem giderken hem de gelirken, şehiriçi servisleri aracılığı ile ücretsiz olarak otogara taşınıyor ya da bulundukları bölgelere gidebiliyorlardı.

Ancak artık bu şekilde bir servis hizmeti vrelemeyecek! Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Daire Başkanlığı’nın (UKOME), ilçemizdeki Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yazıhanesi bulunan firmalara gönderdiği yazıya göre, 1 Mart 2016 tarihinden itibaren şehir içi servisler kaldırıldı.

Buna göre, uygulama şöyle olacak:

Vatandaşlar binecekleri otobüsler için, otogara özel araçları ya da şehiriçi minibüslerle gelecekler. Ya da firmaların şehir içindeki yazıhanelerine gidecekler. Firmalar, sadece yazıhanelerinden otogara servis yapabilecek.

Şehir dışından otobüsle ilçemize gelenler içinse firmalar şehir içi servis koyabilecekler. Ancak bunun da bazı koşulları var.

Servisler, ancak UKOME’nin belirleyeceği güzergâh üzerindeki duraklarda durarak vatandaşları indirebilecek.

UKOME’nin bu kararı 2014 yılının altıncı ayında aldığı, ancak Milas Şehiriçi Minibüsleri’nin de büyükşehir denetimine girmesi sonrasında kararın Milas’ta da uygulama aşamasına geçtiği öğrenildi.

 

Vatandaşlarımız sıkıntılı

Uygulamanın başlamasıyla birlikte, özellikle otogara gitmek isteyen vatandaşlar, şehir içi dolmuşlarının fazla bagaj olduğu zaman kendilerini almak istemediklerini, bazı durumlarda da almadıklarını, bunun da büyük sıkıntıya neden olduğunu belirtiyor ve servis hizmetinin ayrıca bir mali yük getirmeyecek şekilde iyileştirilmesini talep ediyorlar.

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, konunun Büyükşehir UKOME Daire Başkanlığı’nın aldığı eski bir karar olduğunu ve Milas’ta da uygulanmaya başladığını belirterek, vatandaşların aktardığımız şikayetleriyle ilgili olarak da, “Biz konuyu Şehir İçi Minibüs Kooperatifi ile de görüştük. Vatandaşların normal bagajlarıyla şehir içi dolmuşlarına binmesinde bir sakınca yok. Araçlarımız da buna müsait. Ancak çok fazla bagajı olan vatandaşların şehir içi dolmuşlarıyla taşınması da, diğer vatandaşların ulaşımını sıkıntıya sokacağı için mümkün değil. Zaten UKOME de yazısında, diğer yolcuları sıkıntıya sokmayacak şekilde, normal bagajı olan vatandaşların taşınmasını öngörüyor” dedi.

Paskal ayrıca, bu kararın alınmasında Milaslı Şehiriçi dolmuş esnafının bir talebi olmadığının da altını çizdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık