Yurttaşlar ‘Üst Geçit’ istiyor!

Adem KANKAYNAR -

Yurttaşlar ‘Üst Geçit’ istiyor!

 

İlçemiz merkezindeki Cumhuriyet ve Emek mahallelerinde oturmakta olan yurttaşlarımız, topladıkları imzaları bir dilekçe ile Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ileterek, yıllardır süregelen bir soruna çözüm istediler.

İlçemiz Halilbey Bulvarı’nın yüklendiği İzmir - Bodrum - Muğla karayolunun yoğun trafiği, Cumhuriyet ve Emek Mahallesi’ni birbirinden ayıran bu bulvarda karşıdan karşıya geçmeyi çok zorlaştırıyor … Sağlık Ocağı, Cumartesi Pazarı ve Milas Sanayi Sitesi, Emek Mahallesi bölümünde yer aldığından Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan yurttaşlar mağdur olduklarını belirterek, özellikle bulvarın Sanayi Sitesi dönülen noktasına bir üst geçit istiyorlar.

Her hafta sonu Cumartesi Pazarı’na alışveriş için gitmek zorunda olduklarını belirten Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, pazarın dışında Sağlık Ocağı’nın da yolun karşı tarafında olması nedeniyle, karşıdan karşıya geçişlerde büyük tehlikelerin atlatıldığına dikkat çekiyorlar.

 

Öte yandan Milas Sanayi Sitesi’nin de Emek Mahallesi bölümünde olduğunu belirten yurttaşlar, bakım ve arıza nedeniyle araçlarını da sanayiye götürmenin bir eziyet olduğunu belirtiyor. Çünkü Halilbey Bulvarı’nın başlangıç noktasında küçük bir döner kavşağın, bir de Üçyol Mevkii’nde bir döner kavşağın olması, arada başka bir dönüş olanağı olmadığından; sanayiye, sağlık ocağına ve semt pazarına gitmek için uzun bir yol gitmeleri gerektiğini söylüyorlar.

 

Sabah ve akşam

saatlerinde trafik

kilitleniyor …

Özellikle sabah mesai saatinin başlangıcına doğru ve akşam da mesai çıkışı eve dönüşlerde trafiğin adeta kilitlendiği ve uzun araç kuyruklarının oluştuğunu belirten mahalle sakinleri, bu saatlerde karşıdan karşıya yaya olarak geçmenin büyük tehlikelere davetiye çıkardığını dile getiriyor.

Atatürk Bulvarı’nın Halilbey Bulvarı ile buluştuğu noktadaki kavşağın küçük ve dolayısıyla çok yetersiz olduğuna ve bu sorunun maden kamyonlarının geçişleri ile büyüdüğüne dikkat çeken yurttaşlar, yolun özellikle yayalar açısından çok tehlikeli olduğunu belirtiyor ve araç trafiğinin de ‘alt geçişli yol’ seçeneği ile köklü bir şekilde çözülebileceğini söylüyorlar …

 

Can korkusuyla

yaşıyoruz…

Hemen her gün karşıdan karşıya geçmeye çalışan özellikle çocuk ve yaşlıların büyük tehlike atlattığını belirten yurttaşlar, bir an önce yayalar için bir üst geçit istiyorlar.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Talat Erol ve Emek Mahallesi Muhtarı Mevlüt Kara, kendilerine iletilen bu soruna çözüm için iki ayrı dilekçenin hazırlandığını, her iki mahalle sakinlerinin topladığı imzaları da ekleyerek, dilekçenin Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne iletildiğini belirterek; “Bir an önce her iki mahalle sakininin ortak sorununa çözüm istiyoruz” dediler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık