“Zayıf notların telafisi vardır”

ÖNDER Haber -

“Zayıf notların telafisi vardır”

Muğla Valisi Amir Çiçek, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle 17 Haziran Cuma günü Menteşe Atatürk İlköğretim Okulu’nda yapılan karne dağıtım törenine katıldı.

Törene, Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Vali Yardımcısı Bayezit Bestami Alkan, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üğe, okul yöneticileri, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, ülkemizin geleceğinin mimarları olan öğrencilerimizin eğitimi konusunda öğretmenlere, yöneticilerle, anne babalara, okul aile birliklerine, sivil toplum kuruluşlarına, belediyeler ve işadamlarına çok büyük görevler düştüğünü belirten Vali Çiçek, “Başta başarılı öğrenciler olmak üzere, onları yetiştiren ailelerine ve geleceğe hazırlayan fedakâr öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Çiçek, daha sonra sözlerini karnesinde zayıf olan öğrencilerin ailelerine seslenerek sürdürüp zayıf notların telafisinin olabileceğini, bu nedenle ailelerin çocuklarının yanlarında olması gerektiğini belirtti ve öğrencilere tatilde dinlenmelerini, vakit buldukça da eğlenmelerini ve bol bol kitap okumalarını önerdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ise, “Çocukluğumuzda, öğrenciliğimizde doyamadığımız, anılarımızda her zaman yeri olan bu karne günü, bayram günüdür. Çocuklarımız için özel bir gün. Böyle bir günde bir araya gelmekten dolayı mutluyum. Sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yıl geçirdik. Bugün toplam 145 bin 788 öğrencimize karnelerini veriyoruz. Verdiğimiz bu karneler öğrencilerimizin bir yıl içinde yaptıkları çalışmalarının neticesidir. Son olarak da bu fedakar çalışmalarından dolayı öğretmenlerimize teşekkür ediyorum ve sizlerden biri olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Amir Çiçek ve il protokolü tarafından öğrencilere karneleri ve hediyeleri dağıtıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık