‘Zeytin Çalıştayı’ ve ‘Yeni Fuar Alanı’ için sözler alındı

Adem KANKAYNAR -

‘Zeytin Çalıştayı’ ve ‘Yeni Fuar Alanı’ için sözler alındı
  • 27 December 2017, Wednesday 8:57

 

Aralık ayı başında yapılan olağan kongrede yeniden CHP İlçe Başkanlığı görevine seçilen Suat Özcan ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, dün günlerden Salı olması nedeniyle yoğun bir ziyaretçi akınına uğradılar.

Milas Muhtarlar Derneği, Milas Ziraat Odası ve TARİŞ 153 Nolu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi başkan ve yöneticileri tarafından gerçekleştirilen ziyaretlerde, geçtiğimiz hafta sonu yapılan kongrede yeniden CHP Muğla İl Başkanlığına seçilen Mürsel Alban ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da hazır bulundu.        ...   ➡   sayfa 5

 

“Türkiye’nin yeni bir

anlayışa ihtiyacı var”

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2017 yılının son günlerini yaşarken 2017 yılında, ülke olarak zorlu bir sınav verdiğimize dikkat çeken CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan; “Her şeyden önce toplumsal birlikteliği yitirdik, barış ortamımız bozuldu. Artık herkes karşısındakini ötekileştiren bir düşünceye büründü. Ekonomik, sosyal, siyasal alan başta olmak üzere her alanda kendi değer yargılarımızdan uzaklaştık. Daha doğrusu uzaklaştırıldık.

Tarımda, sanayide, eğitimde, sağlıkta ve tüm alanlarda 15 yıldır ülkeyi yöneten zihniyetin yarattığı tahribat, öyle hemen bir günde ortadan kaldırılabilecek bir durumda değil. Domino taşı gibi Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonraki 15 yıllık süreçte kazandırılan tüm kazanımlar, birbiri ardına devrilip yok edildi. Artık ülke olarak her şeyi dışarıdan ithal eder hale geldik.

Bundan yaklaşık 10 - 15 yıl önce sadece Milas’ta 55 bin hektar pamuk ekilirken, bugün bu oran 3 bin hektara düştü. Şeker pancarı, tütün, hububat ekim-dikiminden vazgeçti köylümüz. Elimizde bir tek zeytinimiz kaldı. Gerçi bu hükümet zeytinlik alanları da imara açmak için girişimlerde bulundu ancak, partimizin girişimleriyle şimdilik engellendi. Hiç kuşkunuz olmasın önümüzdeki süreçte yeniden karşımıza çıkacaktır.

Geçmişte çiftçilik yaparak geçimini sağlayan bu kentin insanı neden bugün tarımsal faaliyetlerden vazgeçti? Çünkü ektiğini biçemiyor, biçtiğini satamıyor, satsa da para kazanamıyor. Dolayısıyla çiftçi üretmekten vazgeçti, bunun yerine ya asgari ücretle çalışabileceği bir iş buldu, ya da devletin verdiği desteklerle yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

Kırsal kesimde sadece yaşlılarımız kaldı. Genç nüfus, asgari ücretle bile olsa çalışabilmek için ilçeye, hatta başka illere göç ediyor.

İşte bütün bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için bu ülkeye yeni bir anlayışın gelmesi, ülkeyi yönetmesi ve yaratılan bu tahribatı düzeltmesi gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz bu göreve hazırız ve halkımızdan bize görev vermesini istiyoruz” diyerek, yeni yılın tüm bu sorunlardan kurtulacağımız bir yıl olması dileğinde bulundu.

 

“CHP’nin iktidarında

bu ülke yeniden ayağa

kalkacak”

CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan ile birlikte konuklarını ağırlayan CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, 2018 yılı için iyi dileklerde bulunmaktan öte ellerinden bir şey gelmediğini belirterek;

“CHP’nin iktidarında bu ülke yeniden ayağa kalkacak, bozulan huzur, güven ortamı ve her geçen gün kötüye giden ekonomik dengeler yeniden düzelecektir” dediler.

 

‘Zeytin Çalıştayı’ için

söz alındı

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Örgütüne gerçekleştirilen ziyaretlerde hem Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, hem de TARİŞ 153 Nolu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül tarafından, ilçemizin en önemli tarımsal faaliyetlerden biri olan zeytin ve zeytinyağının biraz daha ön plana çıkarılması gerektiği belirtilerek, “Milas’a ait olan Memecik cinsi zeytinin artık sofralık olarak da gündeme gelmesi ve üreticinin daha fazla kazanması gerekiyor” dediler ve bunun için mutlaka bir çalıştay yapıp konunun tüm yönleriyle ele alınması gerektiğine vurgu yaptılar.

Bunun üzerine CHP Milas İlçe Başkanı Özcan, İl Başkanı Alban ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, talebi dikkate alacaklarını ve mutlaka bir zeytin çalıştayının Milas’ta gerçekleştirilmesinin sözünü verdiler.

 

Atıcı, yeni Fuar alanı için Büyükşehir’den destek istedi

Ziyaretler sırasında ayrıca, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, bu sene 9’uncusu açılacak olan Milas Tarım Fuarı ve ardından ikincisi düzenlenecek olan Milas Yapı Fuarı için mutlaka Milas’a yakışan bir fuar alanın olması gerektiğini belirterek, “Bu konuda hem Sayın Valimiz hem de Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün söz vermişti. Bizler heyecanla bu sözün yerine gelmesini bekliyoruz. Çünkü mevcut fuar alanımızda, birçok eksikliğe rağmen son derece başarılı 8 fuar düzenledik. Kısa bir süre sonra 9’uncusunu açacağız. Beklentimiz odur ki gelecek yıllarda uluslararası statüye kavuşmuş olan fuarımıza yakışır bir de fuar alanımız olsun” dedi.

Talebi dikkatle dinleyen CHP Muğla il Başkanı Mürsel Alban, konuyu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Oman Gürün’e bizzat ileteceğini söyledi.

Gerçekleşen ziyaretler, günün anısına çekilen toplu fotoğraflarla son buldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık