ZURNAZEN Festivali coşkusu!

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

ZURNAZEN Festivali coşkusu!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Uluslararası ZURNAZEN Festivali’nin bu yıl 3’üncüsü düzenlendi.

12 Eylül’de Fethiye Beşkaza Meydanı’nda başlayan Uluslararası ZURNAZEN Festivali, önceki gün Menteşe Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılan programın ardından, dün akşam gazetemizin baskıya girdiği saatlerde, ilçemiz Atapark meydanında düzenlenen son gün programıyla tamamlandı.

Festival’de ikinci gün

3.Uluslararası Zurnazen Festivali’nin ikinci günü Menteşe ilçesi Muğla Büyükşehir Belediyesi Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açıkhava Tiyatrosu’nda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde, Çin İzmir Başkonsolosu Liu Zengxian, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Prof. Dr. Şadan Gökovalı, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ve çok sayıda yurttaşın katılımı ile gerçekleştirildi. Bu yıl festivale 11’i yurt içinden 7’si yurt dışından olmak üzere 18 sanatçı katıldı.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, ikinci gün programının açılışında yaptığı konuşmada, Muğla’nın farklı etkinlik ve faaliyetlerle öne çıkan bir kültür kenti olduğunu, Menteşe’de kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği Uluslararası Zurna Festivali’nin yurttaşlarımızı bir araya getirmesi ve yöresel değerlerimizi ön plana çıkarması açısından önemli olduğunu söyleyen Başkan Gümüş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e Zurna Festivali için teşekkür etti.

“Milasımızdan üç nesil baba, oğul, torun … aynı sahnede”

3. Uluslararası Zurnazen Festivali’nin Fransa’dan Çin’e, Edirne’den Kars’a 6 farklı ülke, 9 farklı şehirden sanatçıları, melodileri, kültürleri bir araya getirdiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Zurna Festivali’nin Türkiye’de ve dünyada tek olduğunu belirterek, “Zurna enstrümanı dünyanın farklı ülkelerinde bu çalgıya gönül verenlerle bugünlere kadar gelmiş bir değerimiz. Bizler düğünlerimizde, özel günlerimizde mutlaka zurna ile eğlenir, bir araya geliriz. Fransa’dan Çin’e, Makedonya’dan Azerbaycan’a kadar birçok yöresel sanatçımız farklı melodilerle bu enstrümana hayat veriyor. Dünyada bir ilk olan Zurna Festivali ile amacımız, kültürel değerlerimize sahip çıkmak, ihtiyacımız olan birlik, beraberlik ve barış için aynı sahnede buluşmak, birlikte aynı melodilerle, aynı enstrümanlarla kol kola girebilmek. Aramızda Fransa’dan baba-kız zurna ve gaydası ile Çin’den akademisyen-sanatçı zurnası ile Milasımızdan üç nesil baba, oğul, torun zurnası ve davulu ile aynı sahnede sizler için çalacak. Bütün sanatçılarımıza emekleri ve nefesleri için teşekkür ediyor, sevginin, hoşgörünün, özgürlüklerin kenti Muğlamızdan herkese selamlarımı iletiyorum” dedi.

Başkanlar zeybek oynadı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu’nda 3. Uluslararası Zurna Festivali’ne yoğun ilgi gösteren yurttaşlar, farklı melodiler ve sanatçılarla unutulmaz bir gece geçirdi. Konser sonunda bütün sanatçılar sahneye gelerek Kerimoğlu Zeybeğini çaldılar.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de sahneye gelerek zeybek oynadı. Daha sonra bütün sanatçılara Prof. Dr. Şadan Gökovalı, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tarafından plaketler sunuldu.

Milas’ta …

3. Uluslararası Zurna Festivali’nin ilçemizdeki son gün programına ilişkin haberimize yarınki gazetemizde yer vereceğiz …

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık