6 ilden 150 öğrenci Milas’ta…

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından düzenlenen 5. Tematik Kış Kampları, Milas’ta düzenlenen açılış töreni ile başladı. ‘İnsan ve Toplum’ temalı kamp dolayısıyla 6 ilden yaklaşık 150 öğrenci Milas’ta bir araya geldi.

6 ilden 150 öğrenci Milas’ta…

İnsanlık tarihinde meydana gelen değişimlerin ve günümüz toplum anlayışının anlatılacağı ‘İnsan ve Toplum Kampı’, Kredi ve Yurtlar Kurumu(KYK) Milas Yurdu’nda düzenleniyor.
5 gün boyunca çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği ‘İnsan ve Toplum Kampı’nın eğitim kısmına Doç. Dr. Tayfun Doğan, Pelin Çift, Yusuf Kaplan, Mehmet Ali Bulut, Zeynep Bayramoğlu, Sedat Anar, Prof. Dr. Yavuz Selvi katılacak. Kampta ayrıca, gönüllülük faaliyetleri, masa tenisi yarışmaları, şehitlik ve şehit ailelerini ziyaret, tematik geziler, bilgi yarışmaları ve gündemdeki konularla ilgili soru, cevap ve söyleşi etkinlikleri düzenlenecek.
Kampın açılış töreni ise, bugün saat 10.00’da yurdun konferans salonunda gerçekleştirildi. Törene katılan davetliler, öğrencilerle bir araya geldi. Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği üyeleri de halk oyunları gösterisi yaptı.
Törende ilk konuşmayı Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman gerçekleştirdi. Muğla’nın ve Milas’ın ‘yeryüzünün cennet köşesi’ olduğunu belirten İlman, öğrencilere seslenerek, “Tarihi, doğal ve kültürel mekânlarına gezilerimiz ile, yaşamınızda iz bırakacak 5 günlük bir kamp dönemi geçireceğinize inanıyorum.” dedi.
KYK Kredi Daire Başkanı İlkay Atlı ise, 1 milyon 600 bin öğrencinin kredi imkânlarından, 700 binin öğrencinin ise barınma imkânlarından yararlandığını söyledi. Atlı, “Kız öğrencilerimizi çok önemsiyorum. Toplum iki cinsten oluşuyor ama bence hayata yön verecek olan anneler ve kızlar oluyor.” diye konuştu. 
AKP Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan da, kadın öğrencilerin katılımından oldukça memnun olduğunu belirterek, “Bir kadın milletvekili olarak hemcinslerimi kendi ilimde ağırlamaktan oldukça memnun oldum. Muğla denince herkesin aklına denizi, kumu, güneşi, doğal güzellikleri ve tarihi geliyor. Evet, Muğlamız gerçekten çok güzel. Herkesin 15 gün tatil yaptığı yerde biz yaşıyoruz. Biraz şanslıyız. Sizleri de burada ağırlamaktan oldukça mutluyuz.” ifadelerini kullandı.
Milletvekili M. Yavuz Demir ise, “Hakikatten bu birlikteliğe, beraberliğe ülkemizin çok büyük ihtiyacı var. Sizlere çok güveniyor, inanıyoruz. Bu kaynaşma, ülkemizin her köşesinden gelen bu kardeşlerimiz, gençlerimizin bir arada olması ülkemiz için büyük bir güç. Bu devam ettiği sürece emin olun, bizim bileğimizi bükecek hiçbir güç olamayacaktır. Buna yürekten inanıyorum.” dedi.
Törende son konuşmayı Milas Kaymakamı Eren Arslan yaptı. Arslan, “Hepimiz sizler gibi, sizin geçtiğiniz yollardan geçerek bugün bu görevlerdeyiz. Yarın inşallah sizler bizim yerimizi alacaksınız. Ancak bizlerle sizler arasında gerçekten çok önemli farklar var. Sizler Z Kuşağı olarak ifade edilen bir kuşak olarak dünyaya geldiniz. Bizlerin sonradan tanıdığı, öğrendiği şeylerin içerisine doğdunuz. Bilgi üretiminin sonsuz denecek kadar çoğaldığı, transferinin de saniyeler içerisinde mümkün olduğu bir dünyadasınız. Biz Sanayi Devrimi’ni ıskalamış bir devletiz. Onun nimetlerinden yeterince istifade edemedik. Ancak bugün bilgi ve teknoloji toplumunun imkânlarını son derece yakalamış bir toplumuz.” Şeklinde konuştu. 
Törenin sonunda yurt binasının önünde hatıra fotoğrafı çektirildi.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık