AKP Muğla adaylarını tanıttı

AKP, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçe belediye başkan adayını Menteşe’de düzenlenen törenle tanıttı. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak eski dönem Muğla Milletvekili M. Nil Hıdır gösterilirken, Barış Saylak da Milas Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.

AKP Muğla adaylarını tanıttı

AKP, 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlerde aday gösterdiği belediye başkan adaylarını, Menteşe’de düzenlenen bir törenle tanıttı. İl Başkanlığı tarafından MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen aday tanıtım toplantısına; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve MKYK üyesi Markar Esayan, Muğla milletvekilleri M. Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, AKP ve MHP’nin il ve ilçe başkanlarıyla gençlik, kadın kolları ve parti üyeleri katıldı.

Menteşe’deki toplantıda AKP’nin büyükşehir adayı Mehmet Nil Hıdır olarak açıklanırken, Ortava ve Datça’nın ‘Cumhur İttifakı’ gereğince MHP’ye bırakıldığı öğrenildi. Barış Saylak ise Milas adayı olarak açıklandı.

MİLAS’TAKİ KAHVALTIDAN MENTEŞE’DEKİ TOPLANTIYA..

AKP Milas İlçe Örgütü, dün saat 09:30’da, Esinti Restaurant’ta bir dayanışma kahvaltısı düzenlemişti. AK Parti Genel Başkan Yardımcıs ve MKYK üyesi Markar Esayan’ın da katıldığı kahvaltılı toplantı sonrasında AKP’liler, Muğla Belediye Başkan adaylarının açıklanacağı Menteşe’ye hareket ettiler. Bu kahvaltıyla ilgili haberimizi, yarınki gazetemizde bulabilirsiniz.

Menteşe’deki toplantı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Oldukça coşkulu geçen tanıtım toplantısında salona sığmayan partililer, slogan atarak yaşadığı ilçenin başkan adayını destekleyen sloganlar attılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan tören, AKP İl Başkanı Kadem Mete'nin  açıklaması ile devam etti. İl Başkanı Mete; “Bu saatten sonra aday adaylığı sürecinde yaşanan rekabeti bir kenara bırakacağız. Artık Muğla'mıza hizmet için 13 ilçemizde canla başla çalışıp başarı yakalayacağız. Bazı ilçelerimizde 10'un üzerinde aday adayı kardeşlerimiz çıktı. Tabi ki bu bir yarıştır. Ben 2014 yerel seçimlerinde Marmaris'ten ilçe belediye başkanlığına aday adayı olmuştum. Rabbim nasip etmedi ve aday olamadım. Bu süreçte partime küsmedim, davamdan ayrılmadım. Bu dava uğruna hizmet etmeye devam ettim. Sonunda 2016 yılında il başkanı oldum. Muğla davasına sahip çıkanların göreve getirildiği, hak edenin hak ettiği yere getirildiği şehirdir” dedi.

Tören, Muğla milletvekilleri M. Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan’ın konuşmaları ile devam etti.

Daha sonra ise Genel Başkan Yardımcısı ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Markar Eseyan, salonda bulunan partililere Muğla Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçe belediye başkan adayını tanıttı.  Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak’ın, Eseyan tarafından sahneye çağrıldığı anda salondaki üyeler “Milas'ın başına Barış gelecek” şeklinde slogan attı.

AK Parti’nin’ 31 Mart 2019’da seçime gireceği adaylar şöyle:

Muğla Büyükşehir Belediyesi adayı: Dr. Mehmet Nil Hıdır

Menteşe: Av. Gültekin Akça,

Yatağan: Mustafa Toksöz,

Kavaklıdere: Mehmet Demir,

Milas: Barış Saylak,

Bodrum: Dr. Tahir Ateş,

Ula: İsmail Akkaya,

Marmaris: Serkan Yazıcı,

Köyceğiz: Kamil Ceylan,

Dalaman: Muhammet Karakuş,

Fethiye: Muhittin Kayabaş,

Seydikemer: Yakup Otgöz.

Cumhur İttifakı kapsamında MHP adayları:

Datça: Dr. Feyzullah Gülada (İttifak),

Ortaca: Av. Recep Güneş (İttifak),

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık