Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

AKUT, Milas’ta Kurtarma Tatbikatı Yaptı…

Geçtiğimiz hafta sonu, Akut Milas ve Bodrum’dan toplam 24 gönüllünün katıldığı ve 8 saat süren bir ‘kurtarma tatbikatı’ yapıldı.

AKUT, Milas’ta Kurtarma Tatbikatı Yaptı…

Tatbikat için Milas Kapalı Pazar Yeri’nde kullanan ekibe, Lojistik birim sorumlusu İbrahim Gülmez tarafından, once lojistik malzeme tanıtımı yapıldı. Tatbikat için ana kamp yeri, lojistik ve emniyet birim sorumluları belirlendi. Daha sonra, geçen hafta içerisinde yağmurlar sırasında yıkılan Milas Pazar Yeri arkasındaki enkazın olduğu yere geçildi. Burada gönüllüler ekiplere ayrılarak nasıl bir planla enkaz çalışması yapılacağı tespit edildi. Enkazın emniyetli olup olmadığının saptanması, nasıl değerlendirileceği ve nasıl alınacağı, gönüllülere anlatıldı. Arama köpeği ve cihaz olmadığı için sadece sesli aramanın yapılacağı belirtildi. Gönüllüler ekiplere ayrıldıktan sonra sesli aramının nasıl yapılacğı anlatıldı ve uygulamalı olarak gösterildi. 6’ar kişilik ekipler, kendi içlerinde ekip lideri, emniyet ve lojistik sorumlularını seçti. Her birine görev ve sorumlulukları anlatıldı. Daha sonra 6’şar kişilik 3 ekip bina içine sokuldu.

Burada değişik senaryolarla, nasıl delme, kırma yapacakları ve nasıl üçgen kapak açacakları anlatıldı. Çıkan moloz ve hafriyattan dar olan oluşturularak, uygulamalı olarak dar alandan kazazede çıkarma eğitimi yapıldı. Bir başka ekip ise üçgen kapak açarak girdiği mutfakta, tezgahın altına sıkışmış kazazedeyi çıkardı.

Yağış olduğundan, ilk once branda ve direklerden korunaklı bir alan oluşturuldu. Ardından ‘kirli kapak’ ve ‘temiz kapak’ arasındaki fark anlatılarak, ‘temiz kapak’ çıkarma çalışması yapıldı. Çıkan demirlerin demir makası ile nasıl kesileceği, uçların nasıl zararsız hale getirileceği gösterildi.

Çalışma bitiminde malzemeler toplanıp, AKUT Milas Birimi’nin merkezine geçilerek, burada eğitimin değerlendirmesi yapıldı.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis