Ata'ya saygı ve minnetle...

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, uzun zaman sonra ilk kez Milas Şehir Stadyumu’nda kutlandı. Çok sayıda vatandaşın izlediği kutlamalarda; turnuvalar ve yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllerine kavuştu. Coşkuyla kutlanan bayram, gençlerin güç gösterisine sahne olurken, karate ve güreşçilerin sunduğu gösteri yoğun alkış aldı.

Ata'ya saygı ve minnetle...

Milas’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Milli mücadelenin fitilini ateşleyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı günün 103. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törenler ve etkinliklerde bir araya gelen gençler, Ata’nın izinde olduklarını gösterdi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi töreni, saat 9.00’da Atapark Meydanı’nda gerçekleştirildi. Milas protokolünün katıldığı törende, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün çelengi Atatürk Anıtı’na sunuldu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

 

CHP’DEN ALTERNATİF KUTLAMA

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Örgütü de, resmi törenin ardından geleneksel hale gelen alternatif kutlama gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, kadın ve gençlik kolları başkanları ile geçmiş dönem milletvekilleri, CHP Milas İlçe Başkanlığı çelenkini hep beraber Atatürk Anıtı’na sundu. CHP İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, 19 Mayıs’la ilgili olarak yayınladığı mesajda “Bugün 19 Mayıs 2022 ve gönlümüz 19 Mayıs 1919’da takılı kaldı. Cumhuriyet devrimlerinin meşalesinin yandığı gündür 19 Mayıs.. Halkımızın ulusal kurtuluş mücadelesinde liderini seçtiği gündür 19 Mayıs.. Yüreğimizde yine 19 Mayıs ateşi yanmakta, Atamızın devrimci karakteri öncümüzdür, O’nun devrimleri vazgeçilmezimiz, eserleri temel taşlarımızdır. Ne O’nu, ne de eserlerini yok edemezsiniz, onlara saldırılarınız, sadece bizleri birbirimize kenetler. Cumhuriyete, Cumhuriyet devrimlerine, Cumhuriyetin eserlerine, bize savaş açanlar bilmelidir ki, biz kazanacağız, Cumhuriyet kazanacak.. 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramımız kutlu olsun” dedi.

YILLAR SONRA STADYUMDA ETKİNLİK

2012 yılında MEB tarafından yayınlanan genelge ile 19 Mayıs etkinliklerinin stadyumlarda yapılması yasaklanmıştı. Genelge, 2019 yılı sonunda Danıştay tarafından iptal edilmişti. Araya giren pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamayan stadyum kutlamaları, 10 yıl sonra ilk kez gerçekleştirildi.

 

ETKİNLİKLER YOĞUN BEĞENİ ALDI

Milas Şehit Metin Özcan Stadyumu’nda gerçekleştirilen 19 Mayıs etkinlikleri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra ise, çeşitli turnuvalarda dereceye girenlerin ödülleri takdim edildi. Günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunmasının ardından sahne alan Milas-Yörük Türkmen Kültür Derneği’nin yöresel oyunları ise ilgiyle izlendi. Şef Ali Çakır’ın öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi ise yoğun alkış aldı. Daha sonra ise, çeşitli gösteriler yapıldı. Gençlerin sunduğu Teakwondo ile güreş gösterileri ise izleyenlerin adeta nefesini kesti.

Gösterilerin ardından tören geçişi gerçekleştirildi. Milas protokolü; bayrak flamalar ve izcilerin arkasında yürüdü. Tören geçişi, izleyicilerden yoğun alkış aldı. Geçişin ardından stadyumda kurulan panayır alanında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri; Milas Belediyesi’nin organizasyonuyla saat 20.30’da Fener Alayı ile 21.00’de Merve Özbey konseri ile devam edecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık