BAŞKAN TOKAT: “HEM KENDİNİ, HEM DE MİLAS’I REZİL ETTİ.”

Millet İttifakı ortağı İYİ Partililerle ilçemize bağlı mahallelerde vatandaşlarla buluşmayı sürdüren, 2 dönemdeki çalışmaların yanı sıra önümüzdeki döneme ilişkin projeleri de ana başlıklar halinde anlatan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak’ın son günlerde ulusal gazete ve televizyon kanallarında yayınlanan görüntüsüyle kentin imajını ayaklar altına aldırdığını söyledi.

BAŞKAN TOKAT: “HEM KENDİNİ, HEM DE MİLAS’I REZİL ETTİ.”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Millet İttifakı ortağı İYİ Parti temsilcileriyle birlikte yürüttüğü seçim çalışmalarına, ilçemize bağlı; Gürceğiz, Bayır ve Akçakaya mahallelerinde devam etti.

Milas Belediye Başkanı ve CHP Milas Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat, 20’nci dönem Muğla Milletvekili Zeki Çakıroğlu, CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde meclis üyesi adayları, CHP ilçe kadın ve gençlik kolları, İYİ Parti ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyesi adaylarının katıldığı seçim çalışmalarına mahalle sakinleri de yoğun katılım sağladı.

Çayırlı; “Çocuklarımız ve torunlarımızın geleceği için yeniden parlamenter sistem”

Seçim çalışmaları kapsamında ziyaret edilen mahallelerde ilk konuşmayı İYİ Parti eski Milas İlçe Başkanı ve 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için belediye meclis üyesi adayı olan Mehmet Çayırlı yaptı.

Mahalle sakinlerine Millet İttifakı’nın kuruluş gerekçesini anlatarak konuşmasına başlayan Çayırlı; “Bizler Cumhuriyetin çocuklarıyız. Her iki partinin de kuruluş felsefesi, Kurtuluş Savaşı sonrasında Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının, arkalarına da Türk Milleti’ni alarak kurdukları Cumhuriyeti’nin felsefesidir. Ama bugün ülkemizde, 2017 yılında gerçekleşen referandum sonucu, başkanlık sistemi uygulanıyor. Ne yazık ki Türkiye, tek bir adama bütün yetkilerin verildiği bir sistemle yönetiliyor. Referandum öncesinde ve sonrasında bu sistemin getireceği sakıncalarını halkımıza anlattık. O günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız ve AKP’liler, başkanlık sistemiyle Türkiye’nin karanlıktan aydınlığa geçeceğini, koalisyonlar yerine güçlü hükümetlerin işbaşına geleceğini söylemişlerdi. Kısaca Türkiye’nin uçacağını ileri sürmüşlerdi; bugün ekonomik yönden uçan Türkiye olmadı ama soğan, patates ve ürünler oldu. Dolar oldu, Avro oldu, akaryakıt fiyatları oldu.

Bu sistemin bir başka sakıncası da daha ilk yılında ortaya çıktı. Halkın oylarını belediye başkanı seçilen AKP’li belediye başkanları, Cumhurbaşkanının iki dudağının arasından çıkan tek bir söz ile görevlerinden istifa etti. Her fırsatta ‘Milli İrade’ sözünü dilinden düşürmeyen Sayın Cumhurbaşkanı ve AKP’liler acaba böyle bir davranışı, hangi milli irade kavramıyla açıklayabiliyorlar?

Değerlerimizi korumak adına, kentimizin de ülkenin içinde bulunduğu duruma düşmemesi için ittifak yaptık. Çünkü biz Muhammet Başkanın dürüstlüğüne, sahip olduğu ilkelere ve hizmet anlayışına güveniyoruz” dedi.

Hükümetin tarım politikasını sert bir dille eleştirdi…

 Hükümetin tarım politikasını sert bir dille eleştirerek konuşmasına başlayan Başkan Muhammet Tokat ise, şöyle devam etti:

“Bugün hükümetin uyguladığı tarım politikasıyla çiftçiye, köylüye adeta ‘üretmeyin’ deniliyor. Geçen yıl ile bu yıl arasında; tohum, gübre, ilaç, mazot ve diğer giderler yüzde 100 oranında artış gösterirken, üretilen ürün fiyatı aynı noktada kaldı. Hatta çiftçi ürettiğini satacak pazar bulamadı. 2000’li yılların başına kadar kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olan Türkiye bugün, soğandan patatese, buğdaydan tohuma, ilaçtan gübreye kadar her şeyi ithal eder hale geldi.

Hayvancılık deseniz onun da tarımdan farkı yok. Bugün köylü, ineğini veya danasını kestirmek için aylarca sıra bekliyor. Çünkü satın alacak kimse yok. Bu ülkenin köylüsünü bu hale getirenler, bugün vatandaşın gözünün içine baka baka tarımda ve hayvancılıkta çağ atladığımızı söylüyorlar. Bu ülkenin insanları kurbanlık Angusların ithal edildiğini unutmadı.

Önümüzdeki dönem Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte, tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylümüze çeşitli projelerle destek vereceğiz. Birlik ve kooperatiflerle onların ürettiklerini gerçek değeri üzerinden satmalarını sağlayacağız. Ücretsiz toprak analizleriyle çiftçinin, toprağında hangi ürünü yetiştirmesi gerektiğine yardımcı olacak, Ziraat Odası, Tariş Pamuk, Tariş Zeytinyağı gibi birliklerimizin işbirliğinde, üreticimize her alanda katkı sunacağız.”

“Bizim Ankara’da ağabeyimiz yok”

Sözlerine, AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak’ın, gittiği her yerde kentin sorunlarını hükümet desteğiyle çözeceğini anlattığını söyleyen Başkan Tokat; “Anlaşılan arkadaşımız Ankara’daki ağabeylerine güvenerek aday olmuş. Benim Ankara’da ağabeyim yok. Ben bugüne kadar yalnızca halkıma güvendim. Bu kentin tüm sorunlarını Ankara’dan alacağı destekle çözeceğini söyleyen arkadaşımız unutmasın ki benim hemşehrilerimin boş vaatlere karnı tok. Bu söylemlerle oy toplayacağını zannedenler, 31 Mart akşamı hayal kırıklığı yaşayacaklardır.

Siyasetçi omurgalı olmalı… Dürüst olmalı… Söylem ve eylemleriyle topluma örnek olmalı… Makam veya koltuk uğruna takla atmamalı… Yolunu ve düşüncesini değiştirmemeli… Hz. Mevlana’nın da dediği gibi, ‘Ya olduğu gibi görünmeli, ya da göründüğü gibi olmalı’ diyerek AKP Başkan Adayı Saylak’ı eleştirdi.

“Kendini de, Milas’ı da rezil etti”

AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinin, sosyal medya ve internete düşmesiyle, ulusal televizyon kanalları ve ulusal gazetelerin köşe yazarları tarafından yaşanan rezilliğin ele alındığını belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Bütün Türkiye’ye kendisini rezil ettiği gibi, ilçemizi de rezil etti. Üstelik Milas Belediyesi’nin adı geçtiği için bu rezilliğin ucu bize de dokundu. Kaç gündür belediyenin telefonları kilitleniyor. Yazık!.. Milas’ın adının bu tür şeylerle anılmasından hepimiz üzüntü duyuyoruz. Bu durumdan memnun olan bir tek kişi varsa o da aday arkadaşımızdır sanırım” dedi.

Yapılan konuşmaların sonunda başta mahalle muhtarı olmak üzere mahalle sakinlerinden gelen talep ve istekleri not alan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; Aydem, Türk Telekom, MUSKİ gibi kurumların sorumluluğundaki işleri, ilçemizdeki yetkilileri telefonla arayarak, bilgi verdi. Milas Belediyesi’nin sorumluluk alanındaki işler için de ilgili birim amirlerini telefonla arayarak, sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması talimatını verdi.

 

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık