Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Bir uyarı da Dr. Ümit Özbek’ten..

​​​​​​​Uzman Doktor Ümit Özbek sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, vatandaşları Covid-19 tedbirlerine uymaya davet etti.

Bir uyarı da Dr. Ümit Özbek’ten..

Milas’ta son haftalarda tırmanışa geçen Covid-19 vakaları ve riski konusunda, Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Ümit Özbek, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak; “Virüsü dikkate almayanlara söylüyorum. Bu kişiler sayesinde maalesef sağlık personeli risk altında. Hastaneler de artık son zamanlarda büyük bir yığılma var" dedi.

Kendisi de Covid-19’la mücadelenin en ön cephesinde çalışan bir sağlık mensubu olarak, testi pozitif çıktığı için karantinada olan Uzman Doktor Ümit Özbek’in açıklaması şöyle:

“İyi akşamlar dostlar: Biraz önce Milas İzan Hastanesi başhekimi sevgili dostum, arkadaşım Dr. İbrahim Özman'ın yazısını okudum. Şimdi ben başka bir pencereden Covid-19 ile ilgili bilgi aktaracağım. Mart 2020 de başlayan pandemi ile birlikte dünya corona virüsünü tanımaya başladı. Kimisi bu virüsün laboratuarda üretildiğini belirtti. Kimisi böyle bir şey olmadığını belirtti. Şöyle veya böyle nasıl ortaya çıkmış olsa da karşımızda yeni tanınmış ve özellikleri yeni yeni tespit edilmeye başlanan ve hala birçok bilinmeyeni bulunan bir virüs hastalığı ile karşı karşıyayız. Bu virüsün ne olduğunu belki medyada takip ediyorsunuzdur. Ben virüsü dikkate almayanlara söylüyorum. Çünkü bu kişiler sayesinde maalesef sağlık personeli risk altında. Hastanelerde artık son zamanlarda büyük bir yığılma var. Bakın dostlar bu virüs şimdiye kadar görmediğimiz, virüslerden farklı olarak özellikle akciğer damarlarında tıkanıklıklara yol açıyor. Akciğerde pnomoni'ye (zatürre) sebep oluyor. Kalp kası iltihabı yapıyor. Beyin fonksiyonlarını etkiliyor. Yapılan çalışmalarda görülmüş ki hastalığı semptomsuz geçirenlerin % 12’sinde dahi psikiyatrik bozukluklar yapmış. Ölüm nedeni daha çok akciğer damar tıkanıklığı ve zatürre. Ancak geç dönemde kalp krizi dahi tespit edildi. Özellikle erkeklerde spermler incelenmiş ve sayı eksiklikleri veya fonksiyon bozuklukları yaptığı tespit edilmiş.

Sonuç olarak hastalık belki gençlerde semptomsuz ya da hafif olgu şeklinde geçiyor olabilir. Ama bu gençler farkında olmadan virüsü evine taşıyorlar ve ev halkına bulaştırıyorlar. İşte sıkıntı bu orta-ileri yaş grubunda ortaya çıkıyor. Bugün için yüzde yüz bu virüse etkili ilaç yok. DSÖ'nün önerdiği şekilde tedavi uygulanıyor.

Şimdi size soruyorum (daha once de yazdım). Böyle yaptığı hastalık tablosu belirsiz bir virüs ile tedbirleri bırakıp karşılaşmak mı yoksa tedbirlere riayet etmek mi?

Tedbir belli: MASKE, MESAFE, EL TEMİZLİĞİ

Tercih sizin. Bu virüs bir gün etkisini yitirecek. O günler de gelecek. Tedbirlerimizi elden bırakmayalım. Böylece hastanelerin yükünü azaltalım. Sağlık camiasının karşı karşıya olduğu risk oranını azaltalım.

SAĞLIKLI VE GÜZEL COVİD'siz GÜNLERDE GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE."

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık