Büyük Usta Neşet Ertaş’ı anma etkinliği yapıldı

Etkinliğe Muğla Milletvekilleri Suat Özcan, Mürsel Alban ve Burak Erbay’la birlikte Belediye Başkanı Muhammet Tokat da katıldı..

Büyük Usta Neşet Ertaş’ı anma etkinliği yapıldı
  • 25 September 2021, Saturday 10:10

Milas Türk Halk Müziği Derneği’nce düzenlenen ve Kırşehirli yerel sanatçılardan, Neşet Ertaş’ın akrabaları Burhan Ertaş, Birol Ertaş ve Ali Çakıcı’nın da katıldığı etkinlikte, MUZKATDER Derneği de davul zurna gösterisiyle renk kattı.

Dernek tarafından, önceki gün saat 15:30’da Emek Mahallesi’ndeki “Neşet Ertaş Parkı”nda yapılan kısa anma töreninden sonra, akşam da Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleşen ve Neşet Ertaş’ın yad edildiği etkinlikte Kırşehirli Mahalli Sanatçılar ve Milaslı yerel sanatçılar sahne alarak şiirler ve türküler seslendirdi. Etkinlik öncesinde merhum sanatçının hayatının anlatıldığı belgesel gösterimi de yapıldı.

Gerçekleşen etkinliğe CHP Muğla Milletvekilleri Suat Özcan, Mürsel Alban, Burak Erbay, CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, belediye meclis üyeleri, Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Eyüp Temur, Milas Türk Halk Müziği Derneği Başkanı Turgut Taş ve çok sayıda davetli katıldı.

‘Usta sanatçımızı saygı ve büyük hürmetle yad ediyoruz’

Gerçekleşen etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat; “Öncelikle etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bir Neşet Ertaş hayranı olarak, bu geceyi burada bize yaşatan değerli üstatlarımıza hoş geldiniz diyorum. Derneğimize teşekkürlerimi sunuyorum. Usta sanatçımızı saygı ve büyük hürmetle yad ediyoruz. Neşet Ertaş ismini ilçemizde bir parka vererek, yaşatmaya çalışıyoruz. Tabi ki onları anlamak, onları dinlemek, gelecek nesillere taşıyabilmek, bizler açısından hem bir zorunluluktur hem bir görevdir hem de çok büyük bir mutluluktur. Bunu yerine getirme adına bu akşam buraya geldiniz. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Tokat’ın konuşmasının ardından Milas Türk Halk Müziği Derneği Başkanı Turgut Taş gerçekleşen etkinliğin anısına Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat’ a plaket takdim etti. Plaket takdiminin ardından sahneden ayrılmayan Başkan Tokat da, etkinlik için Kırşehir’den ilçemize gelen Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Eyüp Temur’ a günün anısına plaket takdim etti.

Neşet Ertaş’ın ölümünün 9’uncu yıldönümü anısına gerçekleştirilen etkinlik seslendirilen şiirler, türküler ve plaketlerin takdim edilmesinin ardından son buldu.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık