Buzağı destek ödemeleri başladı..

2019 Yılı 2. Dönem Buzağı Destekleme Ödeme Tarihleri Belli Oldu

Buzağı destek ödemeleri başladı..

2019/2. dönem halen yetiştiricilere ödenmeyen Buzağı destekleriyle ilgili olarak açıklama geldi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 2019/2. dönem buzağı destekleme ödemesi ile ilgili olarak 27 Kasım 2020 tarihi saat 18:00’dan sonra ödemelere başlanacağını açıklamıştı.  Bakan Pakdemirli, 2019 yılı 2. dönem buzağı desteklemeleri kapsamında yetiştiricilerimize toplam 641,6 milyon lira ödeme yapılacağını da söylemişti.

Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Yetkilileri tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

2019 Yılı 2. Dönem Buzağı desteklemeleri kapsamında 2. İcmal Buzağı Desteği 2019 Yılı Mayıs - Aralık aylarında doğan buzağıların hayvan sahiplerinin desteklemeleri T.C. kimlik numaralarına göre hesaplarına yatırılacaktır.

T.C. sonu 0 ve 2 olanlar 27.11.2020 günü saat 18:00’den sonra desteklemeleri üreticilerimizin hesabına yatmaya başlandı. T.C. sonu 4,6 ve 8 olanlar 4.12.2020 günü desteklemeleri üreticilerimizin hesabına yatacaktır.  Üreticilerimize hayırlı olmasını dileriz”

2020 Buzağı Desteklemelerinden Faydalanmak İçin Gerekli Koşullar

Destekten faydalanabilmek için buzağıların taşımaları gereken bazı özellikler bulunmaktadır. Bu özellikleri barındırmayan buzağılara destek verilmeyecektir. Bu şartlar;

  • Buzağıların 120 gün işletmede kalmış olmaları gerekmektedir. İşletme sahipleri buzağıları 120 gün boyunca büyütmeden satması için minimum 50 baş diş sığırı olmalıdır. Küçük ve erken yaşta satmak istedikleri buzağılarını bulundukları yerdeki İl veya İlçe Müdürlüklerine dilekçe ile bildirmek zorunludur. Dilekçede; buzağıların küpe numaraları liste şeklinde bildirilmelidir. Dilekçe verildikten sonra İl ve İlçe Müdürlükleri işletmeleri ve buzağı listelerini Hayvancılık Genel Müdürlüğüne bildireceklerdir.
  • İkinci dönem ödeme için 1 Nisan 2020-15 Haziran 2020 tarihleri aralığında doğmuş olmalıdır.
  • Buzağı desteklemelerinde Türkvet ve E-Islah‘a kayıt tarihleri;  ikinci dönem buzağılar için1 Nisan 2020-15 Haziran 2020 tarihleri arasında dünyaya gelmiş olması gerekiyor.
  • Hayvancılık ile ilgili yayımlanan tebliğdeki kurallara göre, buzağıların dişi olanlarının bursella ve şap erkek buzağılar için sadece şap aşıları gibi bütün aşılarının yaptırılarak Veteriner Bilgi Sistemine kayıt yaptırması, küpelenmeleri ve Türkvet ve E-Islah kayıtlarının yapılması işletme sahipleri tarafından sağlanacak olup, bunları yerine getirmeyen işletmeciler buzağı desteklemesinden yararlanamayacaklardır.
  • Ayrıca 1 Ağustos 2020  tarihinden sonra e-ıslaha kaydedilen buzağılar destekleme kapsamına alınmayacaktır.
  • Soy kütüğüne bağlı buzağıların destekten faydalanması için; soy kütüğüne kaydı bulunan anneden doğmuş ve annesi kendi ırkından ve cinsinden meydana gelen boğa sperması ile tohumlanmış olmalıdır. Bu doğum belgelerle ispatlanmalıdır.
  • Soy kütüğüne bağlı olan buzağılar, ayriyeten bir buzağı desteğinden yararlanamayacaklardır.
  • Bu tarihlere kadar buzağı kayıtlarının yaptırılmış olması gerekmektedir.

Buzağı Destekleri Nereye Ödenir?

Buzağı desteklemelerinden faydalanabilmek için, adına başvuru yapılan buzağının 120 gün yani 4 ay kadar bir süreyi işletmede tamamlamış olmaktadır. Devlet tarafından sağlanan buzağı desteklemeleri, bulunduğu işletmeye yapılmaktadır. Bu hayvanlar için dönem dönem başvurular bulunmaktadır. Başvurusunu birinci dönemde gerçekleştiren işletme sahiplerinin ikinci ve üçüncü dönem için başvuru yapmasına gerek kalmayacaktır. Desteklemeden faydalanabilmek için işletme sahipleri, üyeliklerinin bulunduğu; Süt Birliği ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi‘ne veya Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliğinde kendi birliklerine ve daha üst birliklere giderek dilekçe vermek zorundadırlar. Hiçbir yere üye olmayan yetiştiriciler ise, işletmesinin bulunduğu yerdeki İl ve İlçe Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği Müdürlüklerine müracaat ederek dilekçe vereceklerdir.

Ödemeler çiftçilere Ziraat Bankası tarafından yapılmaktadır. Ödemelerin yatıp yatmadığını Ziraat Bankası Destekleme Ödemeleri Sorgulama sayfasından yapılabilir.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık