Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP’li Kadınlardan ilçemizdeki kadın cinayetine sert tepki

Milas’taki CHP’li kadınlar, Milas’ta 60 yaşındaki Nazife Gedük’ün eşi tarafından tüfekle başından vurularak öldürülmesinin ardından basın açıklamasında bulunarak, kadın cinayetlerini kınadı ve kadın cinayetlerinin önlenmesi için tedbir alınmasını istedi.

CHP’li Kadınlardan ilçemizdeki kadın cinayetine sert tepki

CHP Milas İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, Milas’ta yaşanan kan donduran kadın cinayetinin ardından basın açıklaması düzenledi. Arasta Park’ta gerçekleştirilen basın açıklamasına; Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe, CHP Gençlik Kolları Başkanı Hilmi Can Tunca, Muğla’nın çeşitli ilçelerinden kadın kolları başkanları, partililer ve kadınlar katıldı.

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz, CHP İlçe binası önünde bir basın açıklaması yaparak, kadın cinayetlerini bir kez daha kınadı. Berrin Naz’ın açıklaması şöyle:

“Değerli basın emekçileri ve duyarlılık gösterip bizi yalnız bırakmayan saygıdeğer katılımcılar,

CHP Milas İlçe Kadın Kolları olarak sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyoruz.

ÜZGÜNÜZ, MAALESEF KADIN CİNAYETLERİ BİTMİYOR... BU KEZ DE MİLAS’IMIZDA BİR KADININ CANINA KIYILDI...

Kadın cinayetlerinin hız kesmediği son günlerde, bu kez İlçemizde bir kadınımız daha 60 yaşındaki Nazife Gedük, dün sabah saatlerinde tartışma yaşadığı eşi tarafından tüfekle başından vurularak öldürüldü. Nazife GEDÜK yaşamdan, çocuklarından ve sevdiklerinden koparıldı.

Tüm kadın cinayetlerinde olduğu gibi, bunda da bir gerekçe gösterecekler, ama gerekçeleri ne olursa olsun hiç birisi bir insanın, kadının yaşamdan koparılmasının, katledilmesinin nedeni olamaz.

Kadın cinayetlerinin arttığı son dönemde 6284 sayılı kanunun ve İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmasının önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Kadın cinayetleri durmuyor, bitmiyor, kadın düşmanlığını körükleyen, erkeğe cesaret veren politikaların uygulanmaya devam etmesi, işlenen cinayetlerin yargıda titizlikle ele alınmaması ne yazık ki sayının artmasına neden oluyor.

Artık eşitsizliğe, ayrımcılığa, kadına karşı şiddete, kadın cinayetlerine karşı daha güçlü çözümler ortaya koymak gerekiyor.

Her cinayet sonrası söylediklerimizi yine tekrarlıyoruz. Caydırıcı yasalar uygulanmadıkça, Erkek akıl, erkek yargı, erkek devlet anlayışı değişmedikçe, kadınları güçlendirici önlemler alınmadıkça şiddet önlenemeyecektir.

Nazife GEDÜK için bir kez daha canımız yanıyor. Çok üzgünüz. Kederli ailesine, sevenlerine, başsağlığı ve sabır diliyoruz, mekanı cennet olsun.

Kadın cinayetleri politiktir. Çünkü kadının yaşam hakkını koruyan 6284 sayılı Yasayı kaldırmak istiyorlar ve son olarak ta İstanbul Sözleşmesi’nden devletin imzasını çekmesi için uğraşıyorlar.

Katillerin hak ettiği cezayı alması için bütün davaların sonuna kadar takipçisi olacağız.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen biz kadınlar yaşam hakkımızı savunmaya devam edeceğiz!

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 “Ölmek İstemiyoruz!”, “Ölmek İstemiyorum”, “Kadın cinayetleri son bulsun” yazılı dövizler taşıyan katılımcılar, basın açıklamasının sonunda alkış yaparak kadın cinayetlerini kınadı. 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık