Eğitimciler saldırıyı kınadılar

​​​​​​​18 Şubat Cuma günü evinde canlı yayınla öğrencilerine ders veren Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu Öğretmeni İknur Keskin, komşularının gürültü yapıyorsun şeklindeki şikâyetleri sonrasında, aynı günün akşamında ailesi ile birlikte darp edildiklerini iddia etti.

Eğitimciler saldırıyı kınadılar
  • 25 February 2021, Thursday 15:22

İknur Keskin ve ailesi, komşuları tarafından saldırıya uğraması ve darp edilmesi ile sonuçlanan olay sonrası şikayetçi oldu. Ayrıca olayı yargıya taşıyan ortaokul öğretmeni İlknur Keskin’e destek amaçlı Milas'taki 4 sendikaya (Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim İş) bağlı öğretmenler ile Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal 24 Şubat Perşembe günü saat 13.30’da Atapark'ta buluşarak öğretmen İlknur Kesin ve ailesine yönelik şiddeti kınadılar.

Sendikalar adına basın açıklamasını Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal yaptı.

İsa Bal, “Bugün burada toplumsal bir sorun olan şiddeti kınamak ve her ne sebeple olursa olsun oluşmasının önüne geçmek için toplandık.” Diyerek, “Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’ Cumhuriyetin ilk yıllarında Mülki İdari Amirlerine öğretmenleri şehrin girişinde karşılayacaksınız’ talimatını verdiği ve önemsediği bir meslek grubunun mensubu iken toplumun geleceği olan öğrencilerimize ışık olmak düsturuyla hareket eden bir anlayışın şiddete maruz kaldığı bir dönemi yaşamış bulunuyoruz. Öğretmenlik; samimiyetin, özverinin, vefanın, çilenin, zora talip olmanın adıdır. Öğretmenlik, elleri üşüyen bir öğrencinin avuçlarına sıcak nefes olmaktır. Öğretmenlik, acıya çare olmaktır. Öğretmenlik, peygamberlik mesleğidir.

Salgın süreci boyunca öğretmenler çok büyük fedakarlıklar gösterip sorumluluk alarak bu karanlık dönemin sağlık çalışanlarından sonra en önemli aktörleri olmuştur.

Üzülerek ifade etmeliyiz ki, şiddet toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Her geçen gün şiddetin farklı yüzleri ile karşılaşmaktayız. Bazen fiziksel, bazen psikolojik, bazen sesli, bazen sessiz halde karşımıza çıkmaktadır. Mağdur ise bazen sağlık çalışanı, bazen öğretmen, bazen kadın, bazen de çocuktur. Bugün de bu mağdur, ilçemizdeki bu üzücü olayda olduğu gibi bir anne olan İlknur öğretmen olmuştur. Sevgi ile atan onlarca kalbe dokunurken de böyle bir olay yaşanması camiamızı derinden üzmüştür.

İlçemiz Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu’nda öğretmenlik yapmakta olan İlknur Keskin, komşusuyla yaşadığı tartışma sonrasında çıkan arbedede şiddete maruz kalmış ve sağlık kuruluşundan darp raporu alarak durumu adli mercilere taşımıştır.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tüm  Eğitim Sendikaları olarak; şiddetin her türlüsünü kınıyor ve eğitim çalışanları olarak toplumdan şiddetin kaldırılmasında yine en büyük görevin bizlere düştüğü bilinciyle; işimize dört elle sarılmaya devam ediyoruz.”

Basın açıklaması sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan öğretmen İlknur Keskin, “Yargıya taşınan bu olay için çok üzgünüm. Mesleklerinden ötürü görevlerini yerine getirirken insanlar birçok sorunlarla karşılaştılar. İnşallah bu son olur bir daha tekrarı olmaz çünki insanı, toplumun vicdanını yaralamaktan acı vermekten başka bir şeye yaramıyor bu tür olaylar. Arkadaşlar üzgünüm çok acı bir olay inşallah bir daha yaşanmaz. Yaşadığımız darp sonrası eşimin çapraz bağları kopmuş, emar çekildikten sonra ameliyat olup olmama kararı verilecek. Annem, kızkardesim, eşim ve ben saldırıya uğrayarak darp edildik. 3 arabayla geldiler ve bu saldırıyı gerçeklestirdiler" dedi.

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık