Encümen ve Komisyon Üyeleri belirlendi

Milas Belediyesi, Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı’nı, 6 Temmuz Pazartesi günü Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirilmişti. Muhammet Tokat başkanlığında toplanan Meclis’te; 21 ana 3 ek gündem üzerinde görüşüldü. Toplantının uzun sürmesi nedeniyle, Pazartesi günü haberi kısmen vermiştik.

Encümen ve Komisyon Üyeleri belirlendi

Buna göre, gündemin önemli maddelerinden biri olan ve bu nedenle oldukça kalabalık bir Kıyıkışlacıklı’nın da izlediği toplantıda, Milas Belediye Meclisi, İmar Komisyonu’nun görüşü doğrultusunda, Kıyıkışlacık’ta arkeolojik ve turistik bölgede bir yükleme iskelesi yapılması istemine red kararı vermiş ve Kıyıkışlacıklıların alkışlı teşekkürüne neden olmuştu. Bu maddenin görüşülmesi sırasında Belediye Meclisi’nin AKP’li üyesi Uğur Bıçakçılar, Kıyıkışlacık’a yükleme iskelesi yapmak isteyen şirketin hissedarlarından olduğunu belirterek, meclis toplantı salonundan çıkmıştı.

“Komisyon Üyeleri Belirlendi”

Milas Belediyesi Meclis Toplantısı Temmuz ayı ilk oturumu encümen üyelerinin seçimi ve komisyon üyelerinin belirlenmesiyle devam etti. Gizli oylama usulü ile yapılan seçimde, Kenan Özdemir, Harun Reşit Çavuşoğlu ve Ali Kurt bir yıl süreyle görev yapmak üzere Encümen Üyeliği’ne seçildiler.

Açık oylama usulü ile gerçekleşen Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine M. Murat Yazar, Cüneyt İlter, Hasan Çemrek, Sinan Erbay ve Tacettin Yıldız;

İmar Komisyonu üyeliğine, Ece Gülen, Halil Mutlu, Hürol Önder, İlhan Şimşek, Gürsel İnce;

 İçkili Yerler Belirleme Komisyonu üyeliğine, Hüseyin Çöllüoğlu, Gürsel İnce, Cüneyt İlter, Osman Balcı, Nazife Gürsoy 1 yıl görev yapmak üzere, oybirliğiyle seçildiler.

 Diğer bir önemli konu, 2019 Mali Yılı Kesin Hesap Cetvellerinin Görüşülmesi idi. Konu, Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonu’nca incelenip raporunun hazırlanması için, Belediye Meclisi 6 Temmuz oturumu sonrasında kapıtılmadı. Başkan Tokat, 10 Temmuz Cuma günü saat 10:00’da, Meclisin ikinci oturumunun yapılacağını ve komisyon raporunun görüşülerek karar verileceğini söyledi. 2019 Mali Yılı Kesin Hesap Cetvelleri Komisyona havale edildi.

Bir diğer gündem maddesi, 2019 Malı Yılı Faaliyet raporu’nun görüşülmesi idi. Bu madde görüşülürken de Belediye Başkanı, yasa gereği, meclisten ayrıldı ve Meclisi, bu madde görüşülürken, Başkan Vekili Murat Yazar yönetti. Bu konu, riyasetin, 2019 Malı Yılı Faaliyetleri ile ilgili meclisi bilgilendirmesi niteliğindeydi.

Milas Belediyesi’nin Faaliyet Raporu’na göre, 2019 bütçesi 150 milyon TL gider bütçesi belirlemeişti. Gider bütçesinin gerçekleşme miktarı 117 milyon TL olurken, yüzde 75,11’i gerçekleşti. Gelir bütçesi ise 153 milyon TL olarak öngörülmüştü. Gelir bütçesi 120 milyon TL olarak, yüzde 79 oranında gerçekleşti. Yine verilen bir bilgiye göre, Milas Belediyesi’nin, taksitlendirilmiş ve ödenmekte olan 120 milyon TL borcu var.

Bilgilendirme yapıldıktan sonra, oylama gerçekleştirildi ve AKP ve MHP gruplarının red, CHP ve İYİ Partili grupların evet oyuyla, oy çokluğuyla kabul edildi. Red oyu veren AKP ve MHP grupları, herhangi bir muhalefet şerhi koymadılar ve neden red oyu verdiklerini açıklamadılar.Başkan Tokat yeniden Meclis Başkanlığı’nı üstlenerek çalışmalara devam edildi.

Seçimlerin yapılması sonrasında yeni kurulan Cumhuriyet Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’ne ait ücret tarifesi bulunmadığından, burada yapılacak düğün, nişan töreni vb. Gibi etkinlikler için tarife hazırlanması hususu, söz konusu alan Büyükşehir’den tahsis edildiği için, Büyükşehir’e sorulmak üzere ek süre verilerek, daha sonra görüşülmesi kararlaştırıldı.

Belediye Şehir Parkı’nın yüklenicisinin, Pandemi koşullarında, gelirlerinin çok azalmış olması nedeniyle, kira bedelinin yarı yarıya düşürülmesi yönündeki talebi, meclisçe, ihale koşullarında değişiklik yapılamayacağı nedeniyle reddedildi.

Bir başka gündem maddesi ise Belediyeye ait zeytinliklerden 178 adedinin, geçen yıl satışa çıkarıldığı halde satılamaması nedeniyle ve bakım ve toplanma işinin belediye işçileri eliyle yapımının güçlüğü de gözönüne alınarak, 6 yıl süreyle toplanma işinin kiraya verilmesi önerisi, meclisçe oybirliği ile kabul edildi. Buralar, ihale usulü ile kiraya verilecek.

Daha sonra, ek gündem maddesiyle gelen ve Belediye müllkiyetinde olup 10 yıllık kiralama sözleşmeleri biten taşınmazların, yeniden kiralama ihalesinin yapılması da oybirliği ile kabul edildi.

Ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’nün Güllük’teki liman için hazırlanan yeni 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Plan teklifleri ise, İmar Komusyonu’na sevkedildi.

Milas Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan Meclis toplantısının birinci oturumu sona ererken, meclis kapatılmadı. Meclis, 10 Temmuz Cuma günü saat 10:00’da, gündemindeki maddeleri karara bağlamak üzere yeniden toplanacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık