‘Ev Konforu'nda yurt hizmeti…

Geçen yıl Eylül ayında başlayan 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nda ilk kez kapılarını açarak öğrenci kabul eden Milas Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), ‘misafir’ olarak kabul ettiği öğrencilerine kendi evlerindeki rahat ve huzurlu ortamı sağlamak adına tüm imkânlarını seferber ederek hizmet veriyor.

‘Ev Konforu'nda yurt hizmeti…

İnşaat yapım süreci biraz sancılı geçse de ‘Geçici Kabul’ yöntemiyle Kredi Yurtlar Kurumu’na teslim edildikten sonra hızlıca eksikleri tamamlanan ve geçtiğimiz yıl Eylül ayında başlayan 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nda öğrencileri kabul etmeye başlayan Milas Kredi Yurtlar Kurumu, özellikle ilçe dışından okumak için Milas’a gelen öğrencilerin ve ailelerin rahat bir nefes almasını sağladı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne bağlı Milas Meslek Yüksekokulu öğrencileri geçtiğimiz yıllarda kiralık ev bulma konusunda büyük sıkıntılar yaşarken, kiraların yüksek olduğu da çeşitli zamanlarda yerel gazetelere haber olarak yansımıştı. İlçe merkezinde özel girişimciler tarafından açılan yurtlar bir nebze olsun bu sorunu ortadan kaldırırken, yıllardır ilçe kamuoyunda tartışılan fakülte açılması konusunda da öğrencilerin barınma sorunu geçmişten günümüze tartışılan en önemli sorun konumundaydı. İşte bütün bu sorunlar geçtiğimiz yıl Eylül ayında hizmet vermeye başlayan Milas Kredi Yurtlar Kurumu ile ortadan kalktı.

252 kız, 252 erkek öğrenci olmak üzere toplam 504 öğrenci kapasiteli yurt; 3’er kişilik ve içerisinde tuvaleti-banyosu ve her öğrencinin kendisine ait ders çalışma masasının bulunduğu odaları, kantin-kafeterya, yemekhane, 155 kişilik modern bir konferans salonu, sosyal faaliyet alanlarıyla öğrencilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek bir konumda.

İlk senesinde 109 kız öğrenci ve 131 erkek öğrenciyi misafir eden Milas Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Serkan Acarsoy, önümüzdeki yıllarda Milas Veterinerlik Fakültesi’nde okuyacak öğrenci sayısının sürekli artacağını, ikinci hatta üçüncü bir fakültenin kurulma çabalarının konuşulduğu Milas’ta, mevcut öğrenci yurdunun da kapasite olarak yetersiz kalacağını belirterek; “O günlere şimdiden hazırlıklı olmak için büyük bir çaba harcıyoruz” dedi.

“İlk senemiz olması nedeniyle elbette eksiklerimiz var ancak önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine kadar bu eksikleri tamamlayacak ve hatta yurdun çevresinde yapacağımız düzenlemelerle de görsel açıdan daha güzel bir görünüme kavuşacağız.

Yurda ulaşımı sağlayan yol üzerinde de olası bir olumsuzluğu önlemek adına gerekli emniyet tedbirlerinin alınması için ilgili kurumlarla yazışmaları başlatarak, yol kenarlarına barikat vb tedbirlerin alınmasını sağlayacağız” dedi.

Her iki blokta da öğrencilerin yararlandığı etüd salonunun olduğunu vurgulayan Kurum Müdürü Acarsoy; “Bu eksikliklerin giderildiğinde önümüzdeki yıl misafir edeceğimiz öğrencilerimize kendi evlerindeki konforu, huzur ve güven ortamını tam anlamıyla sağlamış olacağız” dedi.

Açıldığı ilk günden bugüne hemen her konuda, başta Milas Kaymakamı Eren Arslan olmak üzere; Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçemizdeki tüm kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları, oda ve derneklerin yanı sıra toplumun her kesiminden büyük bir destek gördüklerini belirten Milas Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Serkan Acarsoy; “Destek olan, katkıda bulunan ve kurumumuzu sahiplenen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık