Geleceğin balerinleri göz doldurdu

Milas Folklor Araştırma Derneği (MİFAD) tarafından bu sene 8’nci kez düzenlenen Kültür Festivali, minik balerinlerin gösterileriyle son buldu.

Geleceğin balerinleri göz doldurdu

Geçtiğimiz hafta yapılması planlanan ancak yağışlar nedeniyle 20-21 Haziran tarihlerine ertelenen Kültür Festivali, önceki gün akşam miniklerin bale gösteriyle sona erdi. Amfi Tiyatro’da gerçekleşen gecede bir yıllık çalışmalarını sergileyen geleceğin balerinleri, büyüklerinden alkış aldılar.

3 gün süren festivalin son günündeki açılış konuşmasında, derneğin kurucu başkanı Emrah Mergen, 7 yılda 8 kez festival düzenlemenin gururunu yaşadıklarını belirterek, bu süreçte Milas halkının kendilerine verdiği destek için teşekkür etti. Kurucu Başkan Mergen şunları söyledi:

“Kültürümüze, sanatımıza, sporumuza büyük destek olan değerli Milaslılar, 2011’den 2019’a tam sekizinci festival… Dile kolay, tam 8 tane festival yapıldı. Yüzlerce gösteri, binlerce eğitimden geçen genç… Ne kadar gurur duysak azdır. Ama en çok da sizlerle gurur duyuyoruz. Öncelikle 8’ncisini düzenlediğimiz Mifad Kültür Festivalimize hoş geldiniz.

Gerçekten Milas’ın kültürel anlamda çıtasını hep birlikte yukarılara çıkardığımızı düşünüyorum. Bunu daha da yukarılara çıkarma konusunda çok gayretliyiz. Her şeyden önce iyi bir ekibimiz var. Mifad yönetim kurulu üyelerimiz gerçekten önemli ve büyük çalışmaların içerisinde güzel üretimler yapıyorlar. Zaten bunları da sizler görüyor ve takdir ediyorsunuz.

Kocaman yürekleri, kendileri minicik çocuklarımız bu akşam sizlerin huzurlarına çıkacak ve bir yılda öğrendiklerini sunacaklar. Sizlerin huzurunda bu çocuklarımızı yürekten kutluyor ve alkışlıyorum. Çünkü bir yıldır inanılmaz bir biçimde çalıştılar. Bu akşam da çok güzel gösterilere imza atacakları kesin. Bu nedenle onlara bir kez daha teşekkür ediyorum.

Dernek olarak misyonumuz, geçmişimizi gelecek nesillerle buluşturmak… Bu konuda da özellikle Milas’ın kültür haritasını çizmek gibi bir misyonumuz var. Bunu da yıllardan beri dillendiriyoruz ve bu konuda da güzel aşamalar kaydettik. Umarız en yakın zamanda Milas’ın unutulmaya yüz tutmuş türkülerini, oyunlarını Kültür Bakanlığı’na tescil ettirerek Mifad’ın en önemli kuruluş felsefesini gerçekleştirmiş oluruz.

Bugüne kadar Milas halkına verdiği destek nedeniyle teşekkür ediyor, kültür ve sanatımızın daha ileri noktalara taşınması için bu desteğin devam etmesi dileğiyle hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Kurucu Başkan ve aynı zamanda mevcut yönetim kurulu üyesi olan Emrah Mergen’in konuşmasının ardından çeşitli yaş gruplarındaki miniklerin bale ve modern dans gösterileri sergilendi.

Tribünlerden büyük bir gururla çocuklarını izleyen, onların gösterilerini cep telefonlarıyla kayda alan ebeveynlerin mutluluğu yüzlerine yansırken, festivalin ana sponsoru Turgay-Mutlu İnşaat’a bir de teşekkür belgesi, Dernek Başkanı Mustafa Emekli tarafından verildi.

     

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık