Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

HORTUMUN VURDUĞU EKİZKÖY’DE HASAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPILDI

Milas Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan ve Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, 15 ağacın yerinden söküldüğü ve 40 ağacın kısmi zarar gördüğü Ekizköy’de incelemelerde bulunarak, yöre halkına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

HORTUMUN VURDUĞU EKİZKÖY’DE HASAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPILDI
  • 14 December 2019, Saturday 20:28

Milas’a bağlı Ekizköy Mahallesi’nde dün yaşanan hortum felaketi, evlerin ve ahırların çatılarının, çam ve zeytin ağaçlarının zarar görmesine neden oldu.

Milas Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan ve Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, hortum afetinin ardından başlatılan hasar tespit çalışmalarına katıldı. 

Yöre halkına geçmiş olsun dileklerinde bulunan Müdür Arslan ve Başkan Atıcı, 15 ağacın kökünden söküldüğünü, 40 ağacın ise kısmi şekilde zarar gördüğünü, 2 ev ve 2 ahırın çatısının uçtuğunu bildirdi. 

Başkan Atıcı, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Dün akşam saatlerinde Ekizköy Karadam mahallesinde meydana gelen ani hortum afeti yine çiftçilerimize, ormanlarımıza zarar verdi. Tarım Orman Müdürümüz Eşref Arslan ve Mahalle muhtarımızla birlikte zarar ve ziyanı yerinde tespit etmek amacıyla sahada çiftçilerimizi ziyaret ederek meydana gelen hasarlı bölgelerde inceleme yaptık.Ormandaki çam ağaçlarında belli bir vadide kökünden sökülenleri ve dalları kırılanlar vardı. Ancak daha büyük hasar zeytinliklerde oluşmuş. Yaklaşık 10 tane atalık ağaç,normal mahsüldar 45-50 ağaç ya dalları kırılmış, yada üstündeki zeytin taneleri ile birlikte tamamen yıkılmış. Ayrıca iki çiftçimize ait iki ahırın çatıları uçmuş.Can kaybı olmaması hepimiz için bir teselli oldu. Çiftçilerimizin zarar ziyanını başta devletimiz ve sivil toplum örgütleri hep birlikte telafi etmek için elimizden gayreti göstermeliyiz. Karadam mahallesi halkına geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Yüce Rabbim daha büyük afetlerden korusun.” 

Zarar ziyan tespitlerine başlanarak, tutanak altına alındığı kaydedildi.

Öte yandan Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Seydikemer ilçesinde etkili olan dolunun verdiği zarara dikkat çekildi. “Muğla’da Doğal Afet...” başlığıyla paylaşılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İlimiz Milas ve Seydikemer İlçelerinde hortum ve dolu afeti meydana geldi. Milas Ekizköy Mahallesinde meydana gelen hortumda 15 ağaç yerinden sökülmüş, 40 ağaçta ise kısmi zarar meydana gelmiş ve 2 ahırın çatısı uçmuştur. Seydikemer Karadere Mahallesinde meydana gelen doluda 10 dekar sera alanı zarar görmüştür. Milas ve Seydikemer İlçe Müdürlüğü ekiplerimiz hemen zarar ziyan tespitlerine başlamışlar ve tutanak tutmuşlardır. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak üreticilerimize ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis