Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

“İasos Cennet Kalsın!  Maden limanına hayır!”

İasos Mahalle Meclisi Sözcüsü Hülya Scobie’nin organizasyonunu üstlendiği, 20 Eylül’de İasos’da başlayan ve 25 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek olan, “İasos’lu Sanatçılardan, Sanatla Farkındalık Resim Etkinliği” büyük ilgi görmeye devam ediyor; etkinlik dün de çok keyifli geçti.. 

“İasos Cennet Kalsın!  Maden limanına hayır!”
  • 24 September 2021, Friday 10:19

Etkinliğe Akbük’ten katılan ressam Günnur Aksoy, kişiliğiyle olduğu kadar, güleryüzü ve yaptığı eserle de gönülleri fethetti. 
Dayanışma ruhuyla etkinliğe  Güllük’ten katılan  sanatçı ressam Türkan Çetin varlığıyla İasos’luları çok mutlu etti. Güllük’te Türkança isimli Art Kafe’nin sahibesi ressamımız, İasos farkındalığı için destek vermek üzere Kıyıkışlacık’a geldi ve etkinliğe katıldı. Renkli kişiliği ve tablolarıyla Kıyıkışlacık’a renk kattı.. 
İasos’lu doğa sever sanatçılar Nuran Erbük, Gülay Gündüz, Mine İncier, Nevin Kadıoğlu, Volkan Han, Filiz Kabakçı, Meryem Alptoğa Uyanıker,  Danimarka’lı sanatçılar, Jane Dreisig, Jytte ve Steinar Anderson’nın katılımlarıyla devam eden etkinlik, İasos’da sanatçıları bir araya getirdi. 
Sanatçıların etkinlik sırasındaki canlı performanslarını ve yaptıkları  eserleri görmek için gelen, “İasos Cennet Kalsın” diyerek halka ve sanatçılara destek veren ziyaretçi sayısı da oldukça kabarıktı ..
Duygular ortak; “Bu güzel cennette Maden Limanına Hayır, İASOS CENNET KALSIN” diyorlar!  

İasos Mahalle Meclisi Sözcüsü Hülya Scobie, düzenlenen etkinlikle ilgili olarak “Dünya mirası eşsiz güzellikteki İasos’a (Muğla Milas’a bağlı Kıyıkışlacık’a) maden yükleme limanı yaparak buraları feldspata boğmak, kadim üretim havzasında zeytinciliği ve balıkçılığı bitirmek, turizmi yok etmek ve Güllük Körfezini sanayileştirmek istiyorlar… Başta İasos-Kıyıkışlacık olmak üzere Güllük Körfezi Halkı bunu istemiyor! Yetkililerin seslerini duyurmaya çalışıyorlar!

Dayanışma ruhuyla, Kalpler bu defa da sanatçıların desteği ile birleşti. Resim sanatı ile İasos farkındalığı etkinliğine katılan doğa sever tüm değerli ressamlara, yaşam savunucularına selam olsun…” dedi.

İasos’da sanatla farkındalık resim etkinliği 25 Eylül’e kadar (Cuma günü dahil) devam edecek. İasos Mahalle Meclisi Sözcüsü Hülya Scobie, “İasos Cennet Kalsın, Maden Limanına Hayır diyen, Resim yapmayı seven amatör/profesyonel doğa sever herkes bu etkinliğe davetlidir” diyerek sanatçılara çağrıda bulundu.

Editör: Celal DURGUN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis