İrfettin Akar’dan mektup var..

İrfettin Akar’dan mektup var..
  • 27 January 2021, Wednesday 11:36

OSB’de mutlu son haberlerimiz üzerine, dün Muğla eski milletvekili İrfettin Akar dostumuzdan bir mektup aldık. Mektubu, okurlarımızla aynen paylaşıyoruz:

“Milas Organize Sanayi Bölgesi tapu dağıtım töreninin yapılacağını gazetelerden öğrendiğim zaman Milaslı olarak çok duygulandım ve 25 yıl öncesine gittim.

Bunu duyanlar, 25 yıl öncesinde ne oldu diyecekler. Ben İrfettin Akar, 19. ve 20. dönem  milletvekiliyim. Siyasete  halka hizmet getirmek, devletin yatırımlarından memleketimin daha fazla faydalanması için siyasete atılmıştım.

1995 seçimlerinde Türkiye Odalar Birliği Başkanı olan Yalım Erez, kontenjan adayı olarak Doğruyol Partisi’nden Muğla Milletvekili seçildi, Sanayi Bakanı oldu. İlimizin milletvekili olması nedeniyle de bakanlığı kapsamında ilimiz ve ilçemiz için neler yapılabileceğinin çalışmasını yaptık. İlçeler içerisinde ilk organize sanayi bölgesinin Milas’a yapılmasını kararlaştırdık.1996 yılı bütçesi programına aldırdık.1996 yılı bütçesine organize sanayi bölgesi yerinin istimlak edilmesi için (1000000) bir milyon lira koydurttuk. Aradan geçen 25 yılda ancak alt yapı tamamlanabildi, parseller tapulandırıldı. Gönül isterdi ki bu gün Organize Sanayi Bölgesi’nde iş yerleri açılmış olsun, bacalar tütsün, ekonomiye Milas’tan katkı sağlansın, Milaslıya da iş, aş, ekmek kapısı olsun.

Tabi ki benim vatandaşım “peki niye bu kadar gecikti?” diyecek, soracak. Malesef ülkemizde bir önceki iktidarların programlarına aldıkları yatırımları, geçmiş iktidarları yıpratmak, unutturmak için, günün hükümetlerinin yatırımları durdurma, askıya alma geleneği var. Bu nedenlerle Organize Sanayi Bölgesi’nin yapımı 25 yılda bu kadar yol alabilmiştir. Kanunlar gereği, bir ilçedeki Organize Sanayi Bölgesi bitmeden aynı ilin içindeki başka bir ilçeye Organize Sanayi Bölgesi yapılamamaktadır. Bu nedenle diğer ilçelere de Organize Sanayi Bölgesi kurulamamıştır.

Milas Ticaret Odası’nın gayretleriyle Organize Sanayi Bölgesi bu kadar yol alabilmiştir. Sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, iktidar mensupları, yapılan her yatırımı, etkinliği, bölgenin vatandaşıyla paylaşmalıdır. Milas Ticaret Odası, Organize Sanayi Bölgesi’nin bu güne gelmesinde emeği geçen herkesi hatırlamalı, onurlandırmalıydı. Milas Organize Sanayi Bölgesi’nde tapusunu alan tüm vatandaşlarımıza, hayırlı olsun diyorum.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık