KAYMAKAM ARSLAN PROJE KAPSAMINDA BALCILAR’DA…

Milas Kaymakamı Eren Arslan "Milas Halısını Gelecek Kuşaklara Aktarma" projesi kapsamında Balcılar mahallesinde halı dokuyan aileleri ziyaret etti. Halı dokuyan kadınlardan dokuma sanatının inceliğini dinleyen Kaymakam Arslan, kadınlarla birlikte halı dokudu.

KAYMAKAM ARSLAN PROJE KAPSAMINDA BALCILAR’DA…

İlçemize bağlı Balcılar Mahallesi’nde ‘Milas Halısını Gelecek Kuşaklara Aktarma’ Projesine dâhil olan ve evlerinde Milas halısı dokuyan aileleri ziyaret eden Milas Kaymakamı Eren Arslan, beraberindeki İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Halk Eğitim Merkezi Tunahan Bayram, Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümünden Öğretim Üyesi Berna Sevinç, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer ile birlikte, projenin nasıl yürüdüğü ile ilgili bilgi aldı. Balcılar Mahalle Muhtarı Ali Rıza Şanlı tarafından karşılanan Kaymakam Arslan ve beraberindeki heyet, projeye dâhil olan Balcılar Mahallesi sakinlerini evlerinde ziyaret ederek, dokunan halıları inceledi.

Proje kapsamında geleneksel olarak dokunan Milas El Halıları için desteklerinin süreceğini söyleyen Kaymakam Arslan; “Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Milas El Halıları için coğrafi işaret verilecek. Coğrafi işaret alan halılar tüm fuarlarda sergilenip satışa sunularak, ilmek ilmek el emeği-göz nuru halıları dokuyan sizlere büyük katkısı olacak. Aynı zamanda Milas ve Milas halısının duyurulması için çok önem arz edecektir. Bu anlamda verdiğiniz emekler için şahsım ve Milas halkı adına teşekkür ediyorum.

Sağladığı malzeme desteğiyle bu projenin hayata geçirilmesinde çok büyük katkısı bulunan Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Reşit Özer, Meclis Başkanı Sayın Mustafa Yüksel ve tüm yönetim ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık