Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

MİLAS KENT KONSEYİ’NDEN ÇAĞRI!..

Milas Kent Konseyi, bir sure once, Milas’ı bypass eden bir çevre yolunun, karayollarınca ihale edildiği bilgisi üzerine, ilçemizdeki başta Belediye ve diğer kamu kurumları temsilcileri olmak üzere, TMMOB’ye bağlı odalar ile ilçemizdeki diğer meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin yetkilileri ve milletvekillerimizi, konuyu görüşmek üzere, 29 Aralık 2018 Cumartesi günü, toplantıya davet eden bir çağrı metni yayınladı.

MİLAS KENT KONSEYİ’NDEN ÇAĞRI!..

Milas Kent Konseyi’nin çağrısı şöyle:

“Bodrum Yarımadası’na giden bütün araçların ve Beyaz Maden kamyonlarının Milas Çevre Yolu’nu kullanması nedeniyle, son yıllarda bu yolun çok yetersiz kaldığı, özellikle yaz aylarında büyük sıkışıklıklara neden olduğu biliniyor.

Bu yol, aynı zamanda, Milas kentinin mevcut imarı nedeniyle, neredeyse Milas’ın bir iç yolu haline gelmiştir.

Dolayısıyla, yetersiz olan bu yolun genişletilmesi mümkün olmayacağından, Karayolları, alternatif bir yol arayışına girmişti. Karayolları, Milaslılara hiç danışmadan, Milas’ı bypass eden bir proje hazırlatmıştı. Bu biliniyor ve bir süredir, gelen tepkiler nedeniyle ihale edilmiyordu.

Ancak, geçtiğimiz günlerde, bu yolun ihale edildiğini öğrenmiş bulunuyoruz.

Bu yol, İzmir’den gelişte, Sarıçay köprüsü civarından başlayıp, Sodra Dağı’nın arka tarafından, Savran ve Yaşyer ovasından geçerek, Pilavtepe civarında Bodrum karayoluna bağlanan ve Milas’ı tamamen bypass eden bir güzergaha sahiptir.

Milas’ta pek çok kişi ve kurumun, Milas’ı bypass eden böyle bir güzergaha karşı olduğunu biliyoruz. Herkes, Karayolları’nın Milaslıların görüşünü almadan güzergah belirlemesinden ayrıca rahatsızlık duymaktadır.

Oysa, örneğin, yine Sarıçay köprüsü civarından başlayıp, Sodra Dağı’nın Milas tarafından, ortalardan geçen ve Karakaya mevkii civarında Bodrum Karayolu ile buluşan ikinci bir çevre yolunun daha doğru olacağı yönünde öneriler de bulunmaktadır.

Bu çok önemli konu üzerine, Milaslıların görüşlerinin alınması ve bu konuda bir karara varılması amacıyla, ilçemizdeki yerel yöneticilerin, siyasi partilerin temsilcilerinin ve başta mimar-mühendis odaları olmak üzere, tüm oda ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin en kısa zamanda toplanması gerektiğini düşünüyoruz.

Milas Kent Konseyi olarak, ilçemizin geleceği açısından çok önemli olan bu konuda ortak bir karara varabilmek için, bu toplantıya, katılımcıların mümkün olduğunca somut önerilerle gelmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Bu önemli konunun, 29 Aralık 2018 Cumartesi günü saat 14:00’de MİTSO Konferans Salonu’nda toplanılarak ele alınması için, herkesi toplantıya davet ediyoruz.

Saygılarımızla..

MİLAS KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU”

DAĞITIM YERLERİ:

Milas Kaymakamlığı

Milas Belediye Başkanlığı

Adalet ve Kalkınma Partisi Milas İlçe Başkanlığı

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanlığı

İYİ Parti Milas İlçe Başkanlığı

Milliyetçi Hareket Partisi Milas İlçe Başkanlığı

Milas Ticaret ve Sanayi Odası

Milas Ziraat Odası

Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası

Milas Gıda Yapan ve Satanlar Odası

Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası

Milas Bakkallar ve Bayiler Odası

Mimarlar Odası Milas Temsilciliği

İnşaat Mühendisleri Odası Milas Temsilciliği

Makine Mühendisleri Odası Milas Temsilciliği

Harita Mühendisleri Odası Milas Temsilciliği

Elektrik Mühendisleri Odası Milas Temsilciliği

Şehir Plancıları Odası Milas Temsilciliği

Jeoloji Mühendisleri Odası Milas Temsilciliği

TMMOB İlçe Koordinasyon Kurulu Temsilciliği

Milas Muhtarlar Derneği

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis