MİŞTİ yeni oyunuyla seyirciyle buluştu

Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu (MİŞTİ), yeni oyunu “Şark Dişçisi” ile seyirciyle buluştu. 30. kuruluş yılını kutlayan Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 26 Şubat akşamı Hagop Baronyan’ın ibretlik güldürüsü  “Şark Dişçisi” adlı oyun ile tiyatro severlerin karşısına çıktı. Tiyatro severlerin yoğun ilgiyle karşılaşan MİŞTİ ekibi, oyun sonrası ayakta alkışlandı.

MİŞTİ yeni oyunuyla seyirciyle buluştu

Hagop Baronyan tarafından yazılan, Boğos Çalgıcıoğlu tarafından  çevirisi yapılan oyunda, görücü usulü evlilik ve sadakat konusu ele alınıyor. Aile ilişkilerinin yozlaştığı, tarafların birbirinin kuyusunu kazdığı bir ortamda eşler, eski ve yeni âşıklar, çocuklar ve nişanlılar arasındaki ilişkilerin iç içe geçmesi üzerine yaşananlar, MİŞTİ ekibi tarafından sahnelendi.
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Eşi Elif Tokat, Başkan yardımcısı Hüseyin Çöllüoğlu ve Belediye meclis üyelerinin yanı sıra oyunu yaklaşık 450 kişi izledi.
Oyun sonunda sahneye gelen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat sözlerine, “Bu gün bu salonu doldurarak  MİŞTİ ekibimize ve MİŞTİ kurucusu Nebi Uslu’ya sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyorum” diyerek başladı.
Milas Belediyesi olarak yeni bir yapılanmaya gittiklerini, artık Kültür ve Sanat Müdürlüğü bünyesinde daha güzel projelere imza atacaklarının altını çizen Başkan Tokat, MİŞTİ Genel Sanat Yönetmeni Berkan Cengiz’in Milas Belediyesi bünyesine katılacağı müjdesini verdi. Milas’ın Kültür ve Sanat anlamında çok ileri seviyelerde olduğunu belirten Tokat; “Son bir ay içerisinde bu salonlarda gerek müzik korolarımızın konserleri gerekse Belediyemizin organizasyonlarıyla getirilen tiyatro oyunlarını izliyoruz. Bu akşam da Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen harika bir oyun izledik. Bundan sonra bu tür faaliyetlerimizi, üzerine koyarak, daha profesyonelce yürüteceğiz. Genel Sanat Yönetmenimiz Berkan Cengiz belediyemiz bünyesine katılıyor. Artık Tiyatro anlamında çalışmalarımızı o yönetecek. Yine müzik anlamında da Tuncay Mızrak hocamız Belediyemiz bünyesinde olacak ve müzik organizasyonlarımızı o yapacak. Bu anlamda daha başarılı çalışmalar izleyeceğiz. Ben tekrar salonu doldurarak MİŞTİ ekibimize sahip çıktığınız için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.
Şark Dişçisi adlı oyun 27, 28 Şubat ve 4,5,6 Mart tarihlerinde Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda saat 20.45 de başlayacak ve ücretsiz olarak sahnelenecek.


 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık