Özcan: “Bakanın cevabı tatmin edici değil”

Muğla Milletvekili Suat Özcan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e Kavaklıdere’deki maden ve mermer ocaklarını sordu. 

Özcan: “Bakanın cevabı tatmin edici değil”

Muğla ilinin orman alanlarıyla doğal ve yaban hayatı için önemli bir yaşam alanı olduğunu belirten Özcan, mermer ve maden ocakları işletmeleri ile doğal ve yabani hayata zarar verildiğini iddia etti. Bakan Dönmez’e Kavaklıdere ilçesinde çalışma izni verilen kaç adet maden ve mermer ocağı olduğunu soran Özcan, devamında işletmelerin ruhsat ve ÇED raporlarına uygunluğunu sordu. Ayrıca orman ve bitki örtüsünün sürdürülebilirliği ve doğal hayatın korunması için Tarım ve Orman Bakanlığı ile herhangi bir işbirliğinin olup olmadığını soran Özcan’a Bakan Dönmez’in vermiş olduğu cevaplar şöyle: 
“Muğla ili, Kavaklıdere ilçesinde, mevcut durum itibarıyla ruhsat hukuku yürürlükte olan işletme izni düzenlenen 6 (altı) adet ruhsat sahası bulunmaktadır. İşletme izni düzenlenen ruhsat sahalarındaki faaliyetlerin işletme projelerine uygunluğu düzenli olarak denetlenmekte olup, bahse konu ruhsat sahaları, yapılan denetimler sonucunda Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) izninin alınmış ve işletme projesine uygun çalışmakta olduğu tespit edilmiştir.
Muğla ilinin orman ve bitki örtüsü ile doğal hayatını koruma için mevcut durum itibariyle Bakanlığımızın Tarım ve Orman Bakanlığı ile ortak bir çalışması bulunmamaktadır.”
Öte yandan CHP’li Muğla Milletvekili Suat Özcan da gönderilen cevaba ilişkin, “Tatmin edici değil, takipçisi olacağım” dedi.


 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık